Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2006 17:58

Дівчат колись обливали парфумами

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  У неділю на гаївках у Львівському музеї архітектури та побуту сестри греко-католицької жіночої спільноти Мілес Єзу водять хороводи з вихованками дитячого будинку
У неділю на гаївках у Львівському музеї архітектури та побуту сестри греко-католицької жіночої спільноти Мілес Єзу водять хороводи з вихованками дитячого будинку

Післяпасхальний понеділок у Львові називають обливаним. У цей день із вікон будинків, автомобілів і просто з пластикових пляшок люди виливають один на одного воду.

— На другий день Великодніх свят у церквах читають першу главу Євангелія від Івана. У ній йдеться про те, як Іван Хреститель занурював у воду перших християн. Мабуть, звідси і пішла традиція обливатися у Великодній понеділок. Правда, сьогодні цей звичай перетворився на хуліганство. Колись обливалися з побожними думками, — переконаний 42-річний отець Орест Фредина — парох храму Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові.

В обливаний понеділок дівчат, а часом літніх жінок, обливають заради сміху. А от сто років тому хлопці, залицяючись, обливали своїх коханих парфумами. Пройшли роки, змінилися звичаї. І сьогодні стало модно кидатися наповненими водою презервативами.

— Ми робимо бомбочки й кидаємо їх під ноги дівчатам. Бризки підлітають аж на два метри, — розповідає 12-річний львів"янин Ігор Земський.

Хлопчина демонструє свій винахід на молодій дівчині років 20-ти у світлому костюмі. Потенційній жертві бомбочки вдалося уникнути водяної хвилі. Із сусіднього під"їзду на підмогу Ігореві вибігають шестеро тінейджерів із наповненими водою пластиковими пляшками. Мокра з голови до ніг дівчина відразу прямує до найближчого таксі.

Зараз ви читаєте новину «Дівчат колись обливали парфумами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути