понеділок, 10 жовтня 2011 05:15

Діти хворіють через перепад температур

— У суботу святкували день народження 10-річної доньки Олесі. Мало бути дев'ятеро дітей, а прийшли тільки четверо. Решта захворіли. У неділю занедужала і моя Олеся. Уночі температура до 39 і 7 піднімалася. Ні нежиті не мала, ні кашлю. Трошки горло почервоніло. А у вівторок зранку встала, ніби й не хворіла. Пішла до школи. Знайомі казали, що і з їхніми дітьми схоже було. Що це за такий дивний вірус ходить? Може, то якась епідемія?

Запитує львів'янка 48-річна Іванна Пикус.

Відповідає начальник епідеміологічного відділу Львівської обласної санепідемстанції Наталія Тімко, 34 роки:

— Сьогодні у Львові зареєстровано 3228 випадків захворювання на грип та гострі респіраторні захворювання. Але поки що далеко до епідеміологічного порогу. Цього року пік захворювань прогнозують на січень. Населенню дошкулятимуть три віруси — штам AH1N1, що спричинив пандемію 2009-го. 2007–2008 років та найнебезпечніший цьогоріч AH3N2P. У минулі два роки на нього перехворіла порівняно невелика частина населення. Вакцину тільки ввозять в Україну. Щеплення розпочнемо з наступного тижня.

Відповідає дітячий лор львівської міської поліклініки №1 Оксана Мартинник, 30 років:

— Основна причина теперішніх ГРЗ — перепад температур. Ранки й вечори холодні, а вдень — тепло. Треба одягатися по погоді. Давайте дитині більше фруктів, слідкуйте, щоб вона добре висипалася, вдосталь гуляла по вулиці — не тільки школа і хата. Восени дітям корисно розпочати ходити в басейн. Студентам раджу не сидіти по ночах за комп'ютером. Це і погане харчування ослаблюють імунну систему.

Зараз ви читаєте новину «Діти хворіють через перепад температур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути