четвер, 08 березня 2012 06:15

Дітей з високою температурою забирають з уроків

— У класі сина третина учнів минулого тижня не прийшли до школи. Злягли з високою температурою і болем у горлі, — говорить львів'янка 34-річна Оксана Наливайко. — Мій на початку тижня тримався. А в четвер дзвонить зі школи вчителька. Каже, що у малого очі блищать, температура поза 38. Просила забрати. З уроків ще кількох дітей відправили додому.

Лікарі заспокоюють. Зараз епідеміологічна ситуація із захворюванням на гострі респіраторні вірусні інфекції у Львові стабільна.

— Занедужують через різкі стрибки температури повітря. На вулиці то холодно, то теплішає, підвищена вологість і багато води під ногами, — каже 43-річний Володимир Зуб, начальник міського управління охорони здоров'я. — Минулого тижня лікарі у Львові зафіксували 4400 випадків гострих респіраторних захворювань. Половина хворих — це діти від 1 до 10 років. Переважно школярі початкових класів. Закликаємо батьків,  слідкувати, чи діти тепло вдягнені, чи у них сухі ноги. Як тільки з'являються перші симптоми, гарячка, біль у горлі, звертайтеся до лікаря і не водіть дитину до школи чи садочка, щоби не розносили інфекції.

Головний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів, 59 років, прогнозує спалах захворюваності у середині березня:

— В області циркулюють ті ж штами грипу, що й останні два роки. Два типу А — Каліфорнія і Перт та типу Б — Брізбен. У хворих, температура може стрибнути до 40 градусів, нежить, біль у горлі і кашель. За тиждень фіксуємо приблизно 8 тисяч звернень з подібними симптомами. Для області це не є критично.

Зараз ви читаєте новину «Дітей з високою температурою забирають з уроків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути