понеділок, 25 березня 2013 00:15

Директорів звільнили через результати тестування

Шість директорів шкіл звільнили у Львові за останні півроку.

— Є школи, яким ми перерахували 2 мільйони, а їх приміщення у жахливому стані. А є такі, де не отримали ні копійки, а вигляд будівлі естетичний, — пояснює керівник департаменту гуманітарної політики міської ради Олег Березюк, 43 роки. — Звичайно, що у першому випадку директора звільняють. Батьки сьогодні є інвесторами школи. І цього не треба соромитися. Але це робитися прозоро і красиво, тоді батьки хочуть докладатися. Має бути не "кеш", а безготівкові рахунки для батьківського комітету. Другою причиною звільнень стали результати ЗНО. Скажімо, в одній школі 15 медалістів, а ЗНО з української мови лише 50 випускників здали на 170-200 балів. А в закладі поряд — жодної медалі, зате ЗНО 88 відсотків здали на 170-200. Директор має робити акцент не на медалі, а на результат.

У школі №28 директор 58-річна Стефанія Притуляк звільнилася сама у жовтні. Залишилася працювати вчителькою математики.

— Мені стало нецікаво фарбувати ці коридори, вішати старі картини, — говорить. — На моє місце прийшов 46-річний викладач німецької мови. Він моментально налагодив зв'язки з німецькими організаціями. Навіть допоміг прооперувати за кордоном нашого хворого учня. Постійно в інтернеті, шукає нові проекти, веде шкільну веб-сторінку. Якщо я завжди тримала батьків на відстані, то новий директор, навпаки, запрошує їх на каву, радиться. Так і має бути. Вважаю, що керівників шкіл треба змінювати через років вісім. Якщо довше — кожен себе вичерпує.

Зараз ви читаєте новину «Директорів звільнили через результати тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути