четвер, 05 серпня 2010 17:36

Дев"ятеро односельчан злягли з жовтухою

За два тижні до інфекційного відділення Бориславської міської лікарні на Львівщині потрапили 10 пацієнтів із гепатитом А. Його називають хворобою Боткіна, або жовтухою. Дев"ятеро хворих — односельчани. Усі живуть на вул. Шевченка в селі Ясениця-Сільна Дрогобицького району. Іще один із Борислава.

— Останнього хворого відправили до лікарні в суботу, 31 липня,— розповідає сімейний лікар Ясенице-Сільнянської лікарської амбулаторії Лідія Корніюк, 52 роки. — Хворіють підлітки та старші люди. Підозрюємо, що це через воду. У червні село підтопило після дощів. Вода тоді піднялася на 4 метри.

— Рідина з гноєзбірників, дворових туалетів просочується в підземні води. До того ж багато криниць не мають покришок, — каже Олег Когут, 55 років, заступник головного державного санітарного лікаря Львівської області.

Визначити, що стало джерелом зараження, поки що не вдалося.

Після повені криниці хлорували. Коли селяни почали хворіти, дезінфікували вдруге.

— Ми щодня оглядаємо всіх, — каже Лідія Василівна. — Рознесли по хатах противірусні препарати амізон, мефенамінову кислоту та дитячий анаферон. Священик просив не збиратися великими компаніями, у клубі не проводять дискотек.

— Стан хворих — задовільний, усі отримують лікування, дотримуються дієти та постільного режиму, — каже Надія Петречків, 46 років, лікар інфекційного відділення Бориславської міської лікарні.

В інших підтоплених областях спалахів інфекційних захворювань не було. На Буковині, Прикарпатті та Тернопільщині лікарі реєстрували поодинокі випадки гострих кишкових захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ятеро односельчан злягли з жовтухою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути