понеділок, 25 червня 2012 00:30

Чемпіонат Євро-2012 розворушив Україну

Третій тиждень Україна живе футболом. Нашій державі вдалося подарувати справжнє свято не лише українцям, а й тисячам іноземців, які приїхали до нас у гості підтримати свої національні збірні.

Чемпіонат став, напевно, найсуттєвішою подією такого масштабу для нас за останні роки. Подарував надію, дав змогу відчути себе щасливими та гордими за свою батьківщину. Водночас Україна продемонструвала всьому світу, що вміє гідно зустрічати гостей. Шведські фанати розповідають, що в захваті від Києва. Їм подобається українська кухня, вони не можуть знайти слів, аби передати почуття від вроди наших жінок, до того ж їх вразила архітектура української столиці.

Зі слів іноземних футбольних експертів, з дуету Україна — Польща наша держава підготувалася краще. І таке твердження не стосується виключно будівництва та реконструкції інфраструктури. Іноземці неодноразово підкреслювали, що українська влада випереджає Польщу в плані щоденної організації порядку та безпеки в містах проведення матчів. Так, задля виявлення та запобігання ймовірним терактам над містами кружляють спеціальні вертольоти, здатні ідентифікувати вибухові пристрої на відстані.

Варто звернути увагу на чистоту вулиць, контроль за порядком у фан-зонах, активність влади в плані улаштування дозвілля вболівальників. Зарубіжні гості відзначають якість новозбудованих доріг, готелів, стадіонів. На диво вправно та злагоджено працюють українські аеропорти й залізниця. Словом, все свідчить про високу ймовірність успіху Євро-2012.

Здобувши перемогу над збірною Швеції, Україна відчула справжній патріотизм і гордість, чого давно не було. І цього відчуття не змогла притлумити навіть поразка від одних із фаворитів чемпіонату — команди Франції. Попри те що французи були сильніші на полі, учасники нашої збірної показали, що в Україні вміють грати у футбол. І вболівальники це оцінили.

Патріотизм, подарований державою своїм громадянам, сьогодні багато чого вартий. Лише завдяки злагодженим діям, як це зробила влада не тільки під час підготовки, а й проведення Євро-2012, держава зможе розраховувати на повагу простих українців.

Наша держава намагається втілювати в життя не окремі тактичні кроки, а працювати із залученням повноцінної стратегії. Взяти, до прикладу, Львів. Після того як влада зробила ставку на нього, виділивши з державного бюджету кошти на будівництво двох наймасштабніших проектів, оновлення міста набрало таких обертів, що тепер його важко порівняти з тим Львовом, який ми знали ще років п'ять тому.

Отримавши нову потужну інфраструктуру, Львівська область стала одним із претендентів на проведення зимових Олімпійських ігор-2022. За оцінками експертів, якщо Львів боротиметься за таке право, він має всі шанси перетворитися на туристичну Мекку Європи.

Отже, хай би що казали сьогодні скептики, чемпіонат Євро-2012 розворушив Україну. Розбудив її прихований потенціал, що за продовження цієї стратегії може гарно слугувати на користь державі та громадянам.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіонат Євро-2012 розворушив Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути