Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 07:16

Байкери їздили у костюмах свиней

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Мотоциклісти вдягають костюми свиней біля байкерського клубу ”Ред Булз” в Ужгороді. Праворуч — байкер із Ужгорода на прізвисько Радік
Мотоциклісти вдягають костюми свиней біля байкерського клубу ”Ред Булз” в Ужгороді. Праворуч — байкер із Ужгорода на прізвисько Радік

1 травня до Ужгорода на літній зліт з"їхалися понад півсотні байкерів із Росії, Молдови, Білорусі, Угорщини та майже всіх областей України.

На Закарпатті любителі їзди на мотоциклах цього року зібралися вдруге — на відкритті сезону в лютому байкери три дні роз"їжджали Ужгородом на циганських бричках.

У байкерський клуб "Ред Булз" на вул. Закарпатській мотоциклісти у шкірянках, емблемованих куртках і майках із надписом "Подонки" з"їжджаються перед 12-ю. Деякі з них стоять на вулиці, розмахуючи клубними прапорами. Власник "Ред Булз" Олександр Суханов, 40 років, виносить із клубу чорний лантух.

— Одеваемся, — виймає рожеві комбінезони та гумові маски свиней. Роздає їх байкерам.

Біля входу до бару одягаються 33-річний чоловік на прізвисько Ритуальник із Москви та 38-річний Слон із Одеси. Чоловіки про щось голосно перешіптуються. Справжніх імен не називають. Клубники одягаються, допомагаючи одне одному. Маски свиней чіпляють поверх шоломів і за кілька хвилин стають схожими на персонажів дитячої вистави.

— Проїдемося Закарпаттям у масках покровительниці цього року — свині, — пояснює Олександр Суханов. — Костюми привезли з Угорщини. Зараз рушимо у село Домбоки Мукачівського району. Там діти з інтернату на подарунки чекають.

Благодійну акцію допомоги сиротам байкери започаткували торік, коли 1 травня подарували вихованцям дитбудинку $1000. Цього року замість грошей повезли гостинці.

— В інтернаті нам замовили спортінвентар, — розповідає Олександр Суханов. — Ми купили дітям тренувальні костюми та фрукти. Витратили 500 доларів. Усе в багажниках двох чотириколісних квадрациклів помістилося.

Ближче до першої години заводять мотоцикли. На початку колони зупиняється авто супроводу з ДАІ. Під гул сигналів мотоциклісти вирушають у напрямку вул. Собранецької. Звідти проспектом Свободи та вул. Гагаріна 50-метрова колона виїжджає з Ужгорода. Перехожі проводжають її здивованими поглядами.

У селі Домбоки байкери заїжджають на подвір"я загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт. Тут навчаються 72 закарпатців, позбавлених батьківської опіки. Гості заносять до будівлі пакунки зі спортивними костюмами та м"ячами. Вихованцям дозволяють посидіти на мотоциклах і посигналити. Через 20 хв. байкери повертаються до Ужгорода. Увечері в клубі "Ред Булз" для них влаштували вечірку.

Зараз ви читаєте новину «Байкери їздили у костюмах свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути