Ексклюзиви
неділя, 26 лютого 2006 16:16

Автомобілісти Дубна погрожують перекрити трасу Київ—Чоп

  Автомобілісти ДАІ слухають виступ начальника ДАІ Рівненської області підполковника міліції Едуарда Герасимчука
Автомобілісти ДАІ слухають виступ начальника ДАІ Рівненської області підполковника міліції Едуарда Герасимчука

Майже 200 автомобілістів із Дубна, райцентру на Рівненщині, зажадали від губернатора Василя Червонія навести лад у місцевій ДАІ і зупинити корупцію при оформленні авто. На розмову з бунтарями відразу приїхав начальник ДАІ області, підполковник міліції 47-річний Едуард Герасимчук.

Зустріч відбулася на "нейтральній території" — у місцевому будинку культури. У президії сидів Едуард Герасимчук, у залі — понад 60 автомобілістів. Начальник обласної автоінспекції без довгих вступних промов звернувся до дубенчан:

— Нехай піднімуть руку ті, хто платив поза касою за виготовлення документів на авто.

— А хто вам скаже отак? Певно, що усі давали, — вигукнув хтось.

Тоді встав один із чоловіків:

— Не так: хай встане той, хто не давав ДАІ хабара! — промовив і переможно озирнувся на зал, у якому ніхто не підвівся.

Організатором виступу автомобілістів вважається депутат обласної ради Богдан Галета. Він і зачитав вимоги водіїв.

— Скільки можна знущатися з людей і дерти з них по три шкури за видачу технічних паспортів для автомобілів? — запитував депутат. — Водії приходять реєструвати авто, а їм кажуть: нема бланків. Хочеш терміново — плати поза касою!

У Дубні кілька десятків чоловік живуть із того, що переганяють із-за кордону іномарки. Серед них і Олександр Горбунов, 48 років:

— Гляньте, скільки людей сидить у цьому залі, — випалив він підполковникові Герасимчуку. — Жоден із них не отримав техпаспорта без додаткової оплати поза касою. Чому в Рівному можна в десятиденний термін виготовити доручення, провести переобладнання, виробити транзитні номери й зняти автомобіль із обліку, а в Дубні — ні? Просто якесь зачароване коло! Жителі сусіднього Радивилова до Дубна навіть і не потикаються — бо нічого не вийде.

Хай встане той, хто не давав ДАІ хабара!

Інші автомобілісти теж відверто розповіли про свій гіркий досвід спілкування з місцевим міжрайвідділом ДАІ. Їх обурює відсутність техпаспортів, вимоги додаткової оплати за їх виготовлення, а також ціла низка послуг місцевого МРЕВ, за які "добровільно-примусово" доводиться платити під час виготовлення техпаспорта.

Для прикладу, заповнення заяви на реєстрацію транспортного засобу коштує 19 грн. Практично кожен змушений платити по 50 грн за доставку номерних знаків додому. Хоча ніхто навіть не думав розвозити знаки водіям — люди забирали їх самі.

Гість після кожного виступу червонів, а коли взяв слово, то не знайшов переконливих аргументів, щоб пояснити дії підопічних. Едуард Герасимчук лише зізнався, що техпаспортів таки немає.

— За останні шість місяців надходження бланків реєстраційних свідоцтв суттєво скоротилося, — сказав підполковник. — У грудні на Рівненщину виділили лише 300 бланків. Із 1 січня по 15 лютого друге міжрайонне відділення ДАІ міста Дубна видало лише 283 бланки реєстраційних свідоцтв.

Едуард Герасимчук нагадав про вказівку департаменту ДАІ видавати посвідчення лише власникам авто, придбаних у кредит, і тим, хто планує виїзд за кордон для лікування.

Через кілька хвилин пообіцяв, що в найкоротший термін відділ внутрішніх розслідувань УМВС у Рівненській області вивчить роботу другого міжрайонного відділення ДАІ, а про результати повідомить мешканців району.

Автомобілісти, проте, чекають на відповідь губернатора.


Лист дубенчан губернатору Василеві Червонію

В останні місяці в МРЕВ міста Дубно немає технічних паспортів на автомобілі, а якщо є, то їх видають за принципом додаткової оплати (поза касою $100). Начальник ДАІ Дубна і чотирьох навколишніх районів, узявши у своє підпорядкування ДАІ та МРЕВ, використовує відомчу печатку у власних цілях, як машинку для продукування доларів. Кожен підпис і відтиск печатки має свою обумовлену ціну.

У місті Дубні знають Вас як порядного і чесного патріота, а тому розраховуємо на вирішення цього питання. Стоячи на майданах, ми сподівалися на порядну владу, а не корумповану, що продовжує над нами знущатися.

Ми готові до більш радикальних дій. У тому числі — перекрити автомагістраль Київ—Чоп.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілісти Дубна погрожують перекрити трасу Київ—Чоп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути