Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2006 12:34

Автобус упав з 7 метрів

 

У п"ятницю в Турківському районі на Львівщині впав у річку пасажирський автобус.  Загинуло дев"ятеро осіб — переважно молоді люди. Четверо пасажирів з переломами та травмами перебувають у районній лікарні. За життя ще двох борються львівські лікарі.


О 7.15 ранку автобус "ЛАЗ" виїхав із села Кривки. За півгодини на Краснянському перевалі між селами Верхнє Висоцьке та Матків автобус ледве дряпався на засніжену гору. Водій хотів перемкнути швидкість. Рух уповільнився, автобус почав пробуксовувати і несподівано поповз назад, в урвище. Машина перестала слухатися водія і з моста, з семи-метрової висоти, упала в річку.

Першими свідками трагедії стали жителі села Верхнє Висоцьке. Саме вони до приїзду рятувальників витягали загиблих та травмованих. Серед них був і дивом уцілілий водій, 51-річний Михайло Вовчина. З переломом стегна його відправили до лікарні разом з іншими.

— Лікарі зробили все, що могли, але двох людей, ще живих після аварії, врятувати не вдалося, — каже завідувач хірургічного відділення Турківської райлікарні Микола Галишин, 53 роки. — Пацієнта з черепно-мозковою травмою, а також жінку з переломом тазових кісток реанімобілями відвезли до Львова. Ще четверо осіб із травмами середньої тяжкості залишаються в Турці.

Автобус почав пробуксовувати і поповз назад, в урвище

Розмови точаться навколо двох найімовірніших причин. Перша — ожеледиця на дорозі, небезпеку якої посилив  нічний снігопад. Друга — жахливий технічний стан автобуса. Як виявилося, задні колеса стрийського автобуса були "лисими", мов бубон. Наразі у професійності водія сумніватися не доводиться — чоловік має 30-річний стаж роботи у Стрийському АТП.

Перший заступник губернатора Львівщини Мирослав Сеник, 48 років, розповів кореспондентові "ГПУ", що про аварію дізнався о 9-й, як тільки прийшов на роботу:

— Коли я був у дорозі, то повідомили про смерть п"ятьох пасажирів автобуса. Потім зателефонували й сказали, що загиблих більше. На місце під"їхали начальник обласної міліції, голови райадміністрацій, начальник управління МНС. Там, біля річки, я  зустрівся з начальником АТП зі Стрия, якому належав автобус. Я сказав йому: йди подивися в очі тим людям, які залишилися живими.

Мирослав Сеник доручив виділити по 2 тис. грн із резервного фонду сім"ям загиблих. Тим, хто перебуває у лікарні, виділили по 1 тис. грн. Родинам загиблих допомагають і місцеві райадміністрації.

— За три тисячі гривень закупили труни, ще п"ять плануємо витратити на організацію похоронів, — повідомив голова Турківської райдержадміністрації Юрій Лило, 42 роки.



Редакція висловлює співчуття родинам загиблих

Жителів села Гусине (Турківщина): Василя Казебрида, 32 роки, Василя Бринчака, 26 років, Миколи Ціка, 35 років та Олексія Онуфера, 36 років.
Жителів села Кривка (Турківщина): Юрія Стояновича, 32 роки, Олега Бурмила, 35 років.
Жителів Стрия: Яцьківа Миколи, 45 років, Калугіна Василя, 65 років.
Жителя села Двірець (Тернопільщина) Козюка Олександра, орієнтовно 23 роки.

Лежать у лікарні
Марків Федір, 40 років, відкрита черепно-мозкова травма та забій головного мозку (у тяжкому стані).
Вовчина Михайло, 51 рік, з переломом правої стегнової кістки.
Марків Марія, 23 роки, забій грудної клітки та перелом кісток правої гомілки.
Сич Ярослав, 26 років, забій грудної клітки, перелом ребер.
Онуфер Романія, 40 років, перелом правої ключиці.
Ільницький Василь, 40 років, закрита черепно-мозкова травма.

Катастрофи з автобусами
Крим, 13 грудня 2003 р.  Автобус із екскурсантами зірвався з косогору в кювет. Причина — водій утратив керування Загинуло 16 осіб (шофер встиг вискочити з машини).
Хмельниччина, 12 січня 2003 р. Через ожеледицю автобус винесло в кювет і перевернуло на дах. Причина — водій не впорався з керуванням. Загинуло 9 осіб.
Одещина, 16 травня 2004 р. Вантажний поїзд збив автобус і протягнув його 500 м. Причина — водій не зважив на сигнал світлофора. Загинуло 16 осіб.
Черкащина, 19 серпня 2004 р. Зіштовхнулися два пасажирські автобуси. Причина — один із водіїв заснув за кермом. Загинуло 9 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Автобус упав з 7 метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути