четвер, 28 травня 2009 21:01

Автобус "Карпат" закидали камінням

Автор: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  26 травня розлючений уболівальник футбольного клубу  ”Львів” непристойним жестом проводить футболістів ”Карпат” в роздягальню після закінчення матчу на стадіоні ”Україна” у Львові
26 травня розлючений уболівальник футбольного клубу ”Львів” непристойним жестом проводить футболістів ”Карпат” в роздягальню після закінчення матчу на стадіоні ”Україна” у Львові

В останньому турі чемпіонату України з футболу "Карпати" перемогли футбольний клуб "Львів". Після цієї поразки "Львів" вилетів із Прем"єр-ліги, в якій змагаються найкращі команди країни. Вболівальники обох команд побилися.

За півгодини до початку поєдинку перед стадіоном "Україна" більше вболівальників із футбольною атрибутикою "Карпат". Кілька людей із прапором ФК "Львів" стоять осторонь. Подейкують, фани "Карпат" вороже налаштовані — на інтернет-форумах вони закликали бити та забирати футбольну символіку в уболівальників суперника.

Із перших хвилин матчу вщерть забитий лише 16-й сектор із радикальними фанами "Карпат". На трибунах активніше підтримують "Львів".

— Ми — львів"яни, ви — село, ми — "Карпати" — ви — г.., — викрикують фани зелено-білих до прихильників ФК "Львів".

— Мусять карпатівці "Львову" той матч здати, — каже вболівальник Віталій Синицький, 27 років, із зелено-білим шаликом на плечах. — Львову треба дві команди в Прем"єр-лізі. Але, кажуть, Димінський (Петро Димінський — почесний президент "Карпат". — "ГПУ") сказав, шо розжене команду, як не виграють.

За 5 хв. до закінчення матчу "Карпати" перемагають із рахунком 2:1. Стадіон підтримує їх суперників. Люди в центральному секторі повернулись обличчям до віп-ложі, де сидить Петро Димінський, і кричать: "Вівці".

— "Карпати" матчів на півчемпіонату продали — піддалися "Арсеналу", "Харкову", "Чорноморцю". А своїм львів"янам ноги відривають — так хочуть виграти. Якщо вже чесно грати, то треба так завжди, а не тільки зараз, — сердиться 30-річний Андрій Білик.

Матч так і закінчився поразкою ФК "Львів". "Карпатівці" дякують уболівальникам із фан-сектору й біжать у роздягальню. Люди на стадіоні кричать їм у спину "ганьба". Півсотні вболівальників заблокували вихід із віп-ложі, не хочуть випустити зі стадіону Петра Димінського. Він іде до машини на стоянці окремим ходом. За мить до віп-ложі підбігають кількадесят фанів "Карпат" й починають битися з прихильниками "Львова". Бійка і на виході зі стадіону.

— Ну та ми ж з одного міста! Що ж ви робите? — намагається заспокоїти "карпатівців" один із чоловіків. За мить два хлопці копають його в коліно і б"ють в обличчя. Поряд стоїть міліцейська машина. Правоохоронець бачить бійку та з машини не виходить.

— Чого не втручаєтеся? — запитую.

— Шо я маю один в ту толпу бігти? Прізвище моє? Пушкін! — невдоволено огризається міліціонер.

Від стадіону від"їжджає автобус із футболістами "Карпат". Люди кидають камінням у вікна. Довго чекають на гравців ФК "Львів". Проводжають їх оплесками.

— Дякую вболівальникам. Вони ж розуміють, хто справді чесно грає, — каже після матчу тренер "Львова" Сергій Ковалець, 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Автобус "Карпат" закидали камінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути