пʼятниця, 17 жовтня 2008 07:10

Артилерійський снаряд знайшли у стовбурі сосни

У місті Рівне під час розпилювання лісу на пилорамі товариства "Столяр" бригадир цеху 42-річний Олександр Іванчук натрапив на 105-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

— У цеху працювало чотири робітники. Колоди лежали у приміщенні. Коли хлопці підійшли брати найбільшу, звернув увагу на сучок. Думав, стовбур погано почистили. Зішкріб мох, а там — залізо. Щось схоже на гільзу. Не ризикнув зачіпати й одразу зателефонував директорові, а той — на "01", — розповідає Олександр Іванчук.

На місце пригоди виїхав аварійно-рятувальний загін спеціального призначення. Міліціонери нікого не пускали на територію виробництва.

— Снаряд був у бойовому стані. Радіус ураження його осколками — понад 800 метрів. Із колоди піротехніки вирізали електропилкою частину деревини зі снарядом. Потім вивезли на військовий полігон і підірвали, — каже Микола Прокопчук, 34 роки, з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Колоди привезли з лісу неподалік селища Клеваня, що за 30 км від Рівного. Снаряд знайшли у стовбурі 120-річної сосни. Її діаметр понад 70 см.

— Дякувати Богові, що ніхто не постраждав. Шкодую, що дозволив працювати людям на Святу Покрову, — говорить директор "Столяра" 30-річний Анатолій Волинець.

Зараз ви читаєте новину «Артилерійський снаряд знайшли у стовбурі сосни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути