Ексклюзиви
четвер, 18 лютого 2010 20:48

Олександру Петріву подарували квартиру і 15 сотих землі

Зимові Олімпійські ігри в канадському Ванкувері триватимуть до 28 лютого. Від Львова туди поїхали саночники Андрій Кись, Юрій Гайдук, Тарас Сеньків і Роман Захарков. "ГПУ" поцікавилася, як місцева влада вшановує олімпійців за здобуті медалі.

У січні львів"янам 27-річному Андрієві та 21-річній Марії Стадникам місцева влада подарувала 12 сотих землі під будівництво житла в селі Раковець Пустомитівського району. Подружжя займається вільною боротьбою. Виступали на Олімпійських іграх в Пекіні 2008-го.

Раковець розташоване за 20 км від Львова. Відоме завдяки цілющому джерелу, до якого їздять туристи-паломники.

— Землю дали завдяки губернатору Львівщини Миколі Кмітю. Місто обіцяло якусь винагороду. Та далі розмов справа не пішла, — каже Андрій.

У Пекіні Андрій боровся за медалі для України, його дружина — для Азербайджану. За рік до Олімпіади Марія, уродженка села Пісочне Миколаївського району Львівщини, змінила громадянство. На Іграх Андрій отримав срібну медаль, Марія — бронзову.

— Марійці від Азербайджану дали велику квартиру в Баку і 300 тисяч доларів. Мені ж міністр Луценко як військовослужбовцю внутрішніх військ виділив службову машину. Вона з мигалкою та синіми номерами, — продовжує. — Цих грошей, які дають в Україні, вистачає лише на те, щоб підтримувати себе в належній формі. Спортсмени ж не мають змоги заробляти, як усі інші люди. Інколи весь день проводиш у спортзалі.

Бронзову медаль Олімпійських ігор в Афінах-2004 лучник 26-річний Дмитро Грачов зберігає у квартирі на вул. Чорновола. Помешкання йому подарував тодішній міський голова Любомир Буняк.

— Медаль завоював у команді з харків"янами. Якщо порівняти, то з упевненістю можу сказати, що від Львова я отримав рівно в 10 разів менше, аніж товариші в Харкові, — каже Грачов. — За призові від держави зробив косметичний ремонт у квартирі, вставив нові вікна.

На Олімпійських іграх у Пекіні львівський військовослужбовець Олександр Петрів, 35 років, виборов "золото" — стріляв зі швидкострільного пістолета. Спортсмен живе з матір"ю, сестрою та племінницею у двокімнатній квартирі. Готується робити ремонт у трикімнатній на вул. Плуговій. Ключі від помешкання отримав від мера Андрія Садового.

— Призові 700 тисяч гривень від держави поклав у банк. Думаю зараз саме знімати гроші й починати ремонт. Зараз там голі стіни, — каже Олександр. — Можу сказати, що міська влада навіть перевиконала свою обіцянку. Обіцяли двокімнатну, а дали більшу. Машину купувати не хочу. Маю велосипед.

Обласна адміністрація дала Петріву 15 сотих землі у приміському селі Басівка Пустомитівського району. Микола Кміть виділив ще 100 тис. грн.

Міністерство оборони подарувало Петріву новий пістолет "Хемерлі" для швидкісної стрільби. Такий коштує 1400 євро. До цього спортсмен стріляв зі зброї, якій було 30 років.

— У радянські часи грошових винагород не було. Переможці та призери отримували щомісяця державну стипендію — 300 рублів. Тоді це були солідні гроші, — каже начальник управління спорту обласної адміністрації Юрій Майборода, 54 роки. — Квартири давали лише переможцям олімпіад чи чемпіонатів світу. Тоді, як і тепер, на це не було юридичних важелів і квартири виділяли вольовим рішенням окремих керівників.

Зараз ви читаєте новину «Олександру Петріву подарували квартиру і 15 сотих землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути