понеділок, 02 квітня 2007 17:52

Лелек переселили на металеві гнізда

Енергетики замінили 70 лелечих гнізд квадратними платформами з металевих прутів у Старосамбірському, Миколаївському, Яворівському районах Львівщини. Дроти під штучними гніздами вкрили ізоляційними трубками.

— Дуже часто лелечі гнізда важать майже тонну, не втримуються на електроопорах і падають. Це загрожує замиканням і збоєм в електропостачанні на кілька годин, — розповідає Андрій Волощак, 37 років, начальник Старосамбірських районних електромереж. — У минулі роки траплялося, що гнізда спалахували. До того ж, у дощову погоду намокле гніздо стає електропровідним і "краде" до 300 Вт електроенергії щогодини.

Штучні лелечі гнізда на Львівщині встановлюють уже третій рік. В області близько сотні металевих платформ, найбільше у Яворівському районі — 30 гнізд. Птахи не помічають різниці і виводять у них пташенят. Кожне гніздо обходиться енергетикам у 900 грн (торік — у 780 грн). Установлення платформи на опору коштує ще 500–600 грн. Енергетики кажуть, що у стільки ж обходиться виїзд двох ремонтних бригад.

Зараз ви читаєте новину «Лелек переселили на металеві гнізда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути