Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 18:33

90 відсотків забруднення походить від автотранспорту

Найзабрудненішими перехрестями у Львові є перетин просп. Чорновола з вул. Під Дубом, Хімічною та Городоцькою, перехрестя  Стрийська — Наукова — Хуторівка, Виговського — Кульпарківська, Личаківська — Тракт Глинянський. Таких висновків дійшли працівники комунального підприємства "Адміністративно-технічне управління". Вони узяли 310 проб на 42 перехрестях.

Концентрація оксиду вуглецю та діоксиду азоту була зависокою в 33 точках.

— Лише на 7–8 відсотків забруднення походить від промислових підприємств і житлових будинків. Понад 90 відсотків — від автотранспорту, — каже директор підприємства Леонід Назаренко.

Жодних перевищень концентрації забруднювальних речовин не зафіксували на вул. Замарстинівській та перехресті Личаківська — Бахматюка.

Рієлтори кажуть, львів'яни не зважають на чистоту повітря, коли обирають житло.

— Перехрестя Стрийська — Наукова взагалі користується великою популярністю серед покупців квартир. Ціни тут не опускаються нижче 1000 доларів за квадратний метр. Розташування зручне, маршрутка 10 хвилин везе до центру міста, — розказує приватний маклер 42-річна Олена Жуль. — Райони при парках, за містом обирають мільйонери. На роботу півгодини добираються власними автомобілями, зате дихають чистим повітрям.

Зараз ви читаєте новину «90 відсотків забруднення походить від автотранспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути