Ексклюзиви
понеділок, 18 липня 2011 07:00

390 юристів залишаються без роботи

— Якби час назад повернути, ніколи на юрфак не йшов би. Вчився на платній формі в університеті Франка, — розповідає Роман Демків, 29 років, із села Переліски Бродівського району.

— Дуже хотів стати юристом. Батьки півгосподарки попродали, щоб я вивчився. Близько 40 тисяч гривень пішло. Ну, і хабарі за здачу майже так само потягнули. Але роботи знайти так і не зміг. Вернувся в село. Зараз їжджу на заробітки в Москву і Київ. Будую котеджі для крутих.

Юридичний факультет кілька років поспіль є найдорожчим серед факультетів львівських вузів. Цьогоріч ціна за перший рік навчання — 21 044 грн. Державних місць там 75. 425 студентів можуть набрати на платну форму. На обліку в регіональному центрі зайнятості 390 юристів.

Приблизно стільки коштує навчання на факультеті міжнародних відносин. На третьому місці — стоматологія в університеті ім. Данила Галицького. За рік навчання там потрібно заплатити 19 900 грн. Повний курс обійдеться у 119 400 грн. Цього року лише чотири держзамовлення на цю спеціальність. Офіційно в області є 49 безробітних стоматологів.

Серед людей з вищою освітою затребуваними є інженери, програмісти й економісти-статисти. Рік навчання на ці спеціальності коштує 6–7 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «390 юристів залишаються без роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути