понеділок, 26 грудня 2011 07:45

300 підприємцям не продовжили договори

Автор: фото: Павло Паламарчук
  Власники торговельного кіоску на вулиці Зеленій у Львові вклали у його облаштування понад 10 тисяч доларів. Замість дерев’яного ларька поставили металопластиковий павільйон
Власники торговельного кіоску на вулиці Зеленій у Львові вклали у його облаштування понад 10 тисяч доларів. Замість дерев’яного ларька поставили металопластиковий павільйон

— Той Садовий геть чисто здурів — магазинчики і кіоски закривати зібрався, — львів'янка Надія Шпик, 35 років, виходить з торгового павільйону на вул. Миколайчука біля лікарні швидкої допомоги. — Часто сюди забігаю, бо і від дому недалеко, і продавці нас добре знають, нічого поганого не втюхають. Ціни навіть нижчі, ніж по супермаркетах. Оселедці, наприклад, тут найфайніші у місті. Родичі з Сихова приїжджають купувати.

Останній тиждень львів'яни балакають, що у місті закриють усі торгові кіоски та ятки. Нібито міська влада не продовжує договори оренди землі підприємцям.

— Та нехай тільки попробують нам оренду землі не продовжити. Побачать тоді, на що ми здатні, — приватний підприємець Стелла Сахманова, 35 років, розкладає товар у власному магазині на вул. Зеленій біля "Водоканалу". Поряд дві схожі ятки. — Я кіоск переобладнала, як вимагали, замість дерев'яного поставила металопластиковий. 10 тисяч доларів на будматеріали витратила. Позичала, де тільки могла. На цінах то ніяк не відбилося. Залишилися такі, як були. Покупців через кризу і так мало.

15 грудня у неї закінчився попередній трирічний договір оренди. Говорить, подала всі потрібні документи у міську раду. Чи продовжать його, поки що не знає.

— Маю інформацію, що понад 56 схожих об'єктів торгівлі не потрапили у списки на продовження терміну оренди, — каже 42-річний Андрій Антонищак, голова громадського об'єднання "Я — львів'янин". — Депутати просто їх виключили без жодних пояснень. Боротьба проти МАФів — необґрунтована. Садовий спочатку приписував їм неналежний вигляд. Підприємці масово кинулися переробляти кіоски. Повкладали величезні кошти. Тепер їм приписують продаж алкоголю підліткам та в заборонений час. Але це чистої води популізм і піар. Якщо їх позакривати, люди з торбами по світу підуть. Без роботи залишаться і продавці, і вантажники, і дистриб'ютори.

У міській раді заперечують посилену боротьбу з МАФами.

— Ми не збираємося закрити усі малі архітектурні споруди, — говорить 50-річна Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР. — Цього року закінчився договір оренди на землю близько в 960 підприємців. Не продовжили договори лише 300. До уваги бралася і згода мешканців прилеглих будинків, і санітарний стан, і благоустрій території навколо, і генплан Львова, і продаж алкоголю у заборонений час та неповнолітнім.

У Львові налічують близько 1,7 тис. торгових яток і кіосків.

Зараз ви читаєте новину «300 підприємцям не продовжили договори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути