Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2013 16:07

На метро в Делі можна доїхати до аеропорту
11

Фото: Фото Олексія та Олександра Тебенків

Кияни Олексій та Олександр Тебенко під час подорожі Індією побували у Делі. В коментарі кореспонденту Gazeta.ua поділилися своїми враженнями від столичного метро.

"Делі — велике місто, а завдяки метро можна пересуватися майже в будь-яку його точку швидко і недорого. Делійський метрополітен має 6 ліній і 142 станції, з яких лише 35 — підземних. Тому, в нашому розумінні, це навіть не метро, а радше міська електричка", - розповідає Олексій.

"Деякі станції оснащені ліфтами. Щоб потрапити на вулицю, треба ним проїхатись. Цікаво, що замість цифр на табло — букви. Вартість проїзду залежить від дальності поїздки. Мінімальна плата — 8 рупій. А максимально можна "накатати" 30 рупій. За курсом обміну, 50 рупій дорівнює одному долару США.

"Метро не можна обдурити. Якщо наїздили більше сплаченого, то на виході турнікет просто не відкриється. Різницю доведеться сплатити контролеру. А якщо ви загубили жетон, то при виході з метро доведеться сплатити максимальну вартість проїзду — 30 рупій".

"Зовні жетон метро нагадує індійську монету, тільки виготовлена вона із пластику. При вході жетон підносять до турнікету, а при виході його вкидають всередину. Зазвичай жетони продають в звичайному режимі черги, але бувають моменти, коли касиру доводиться обслуговувати відразу кілька людей. Якщо ви стали свідками такої ситуації, значить саме час попрацювати ліктями і розштовхати людей, бо в черзі можна стояти, доки постарієте".

"Міська влада ввесь час боїться терактів. Тому метро, як один із основних стратегічних об'єктів, дуже добре захищене. Тут і барикади у вигляді мішків з піском, і усміхнені індійські солдати з автоматами. Щоб пройти всередину метро, треба пропустити особисті речі крізь сканер, а тоді — просканувати себе. Після цього пасажири потрапляють на платформу. Метро в Делі виглядає сучасно".

"Крім схеми лінії метро, у вагоні показують місцезнаходження поїзда і напрямок руху. Якщо у вас раптом розрядився ноутбук чи телефон, можна скористатись розеткою прямо у вагоні".

"На метро можна дістатися навіть аеропорту. Проїзд туди коштує дорожче. Скажімо, замість 10 рупій доведеться сплатити ще 150 при пересадці. Сума хоч і не маленька, зате можна швидко і комфортно доїхати прямо до терміналу, насолоджуючись пейзажами індійської столиці. На лінії до аеропорту — лише декілька зупинок".

"Варто пам'ятати, що фотографувати у делійському метро заборонено. Навіть прибиральники роблять порушникам зауваження і просять сховати камеру".

 

Зараз ви читаєте новину «На метро в Делі можна доїхати до аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути