понеділок, 06 лютого 2012 17:00

Українські дизайнери відійшли від гламуру— модний критик
8

Фото: Колекція Лілії Пустовіт, весна-літо 2012. Фото з сайту fashionweek.com.ua

У столичній галереї "Лавра" відбувся авторський цикл лекцій fashion-критика Зої Звіняцьківської. Вона каже, що нові українські дизайнери відійшли від гламуру.
"Протягом 2009-2010-го наші дизайнери були естетично дуже близькі один одному. Панував мінімалізм. Залишилося мало кольорів і силуетів. Останній "Fashion Week" був м'яким, ліричним і відстороненим. Саме ці риси визначають сучасну українську моду. Вона взагалі досить м'яка і ніжна. Це пов'язано з нашою ментальністю", - зазначила Звіняцьківська.

Українські дизайнери спрямовані на закордонні тенденції.

"Головними принципами нових дизайнерів є антигламур і глобальна мода. Своїми думками вони спрямовані за кордон. Не тому, що хочуть звідси поїхати. А просто центр їхнього естетичного і духовного тяжіння знаходиться на Заході. Так само, як колись вважали, що сонце обертається навколо землі, так раніше думали, що центр нашої моди знаходиться в Україні. Центр моди знаходиться не тут. Він у Нью-Йорку, Парижі чи Лондоні. Це зрозуміли дизайнери молодого покоління. Української моди з чіткими національними рисами, які вона мала раніше, нема", - зауважила Звіняцьківська.

Також вона вважає, що на моду впливає контекст оточення.

"Дизайнер Лілія Пустовіт розказувала історію після своїх чергових відвідин Лондона. Її подруга похвасталася леопардовою сумочкою, яку щойно купила. Ліля розповідає: "Дійсно вона їй  дуже пасувала і виглядала надзвичайно стильно, але я не уявляю таку сумочку у руках нормальної людини в Києві".

Зараз ви читаєте новину «Українські дизайнери відійшли від гламуру— модний критик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути