неділя, 23 жовтня 2011 16:12

Три причини, чому виходять заміж без любові

Три причини, чому виходять заміж без любові

Кожна третя жінка виходить заміж без любові. До такого висновку дійшла відомий соціолог Дженіфер Гаувейн, яка опитала одну тисячу розлучених жінок з усього світу. Триста з них зізналися, що виходячи заміж, були впевнені, що розлучаться. Вони створювали сім'ю не з тим чоловіком, про якого мріяли, а з тим, який просто був.

Основною причиною, через яку жінки все ж йшли до шлюбу – їхній вік. Більшості з них на момент одруження було за 35. Жінки кажуть, найважче було усвідомлювати, що твої подруги вже давно мають сім'ю і по двоє-троє дітей, а ти - ні.

Друга причина: жінки сподівалися, що зможуть звикнути до нелюба. Третя - пропозицію руки й серця розцінювали, як останній шанс в житті мати сім'ю.

Психолог з Києва Мар'яна Панчишин називає ці причини "стереотипами, на які важко не зважати".

"Треба бути дуже сильною людиною, щоб жити у суспільстві і бути від нього незалежним, - каже психолог. - На жаль, більшість жінок піддаються загальним тенденціям. В Україні проблема вчасно вийти заміж ще гостріше стоїть, ніж за кордоном. Наші жінки більше мріють про сім'ю, аніж про кар'єру. Але до кінця цього не розуміють. І виходить замкнуте коло – вони хочуть встигнути чогось досягнути, як це роблять іноземки. Але й сім'ю хочуть мати.

Спершу піддаються новим віянням і роблять кар'єру. Коли ж спрацьовує ментальність і природнє бажання народити, мати чоловіка – жінці минає за 30. І тут виникає головна проблема. Для європейок чи американок, такий вік - це ще не показник. А наші жінки самі себе починають відносити до старих дів", - каже соціолог.

Панчишин радить все робити вчасно. Не віддаватися з головою ані роботі, ані родині.

"Головне правило – шукати гармонію в усьому", - підкреслює вона.

Зараз ви читаєте новину «Три причини, чому виходять заміж без любові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути