Ексклюзиви
пʼятниця, 25 листопада 2011 15:30

8 найсильніших алергенів, від яких страждають українці

8 найсильніших алергенів, від яких страждають українці

За даними МОЗ, 20% українців хворіють на алергію. Вчені визначили, які речовини найчастіше викликають у людей алергічні реакції.

Пилок дерев, трави і рослин - найсильніші збудники сезонної алергії. Коли в повітрі підвищена концентрація пилку, лікарі радять залишатися вдома і закривати вікна. Можна користуватися кондиціонером.

Тварини. Алергію викликає протеїн сальних залоз на шкірі і в слині котів, собак. Така алергія може розвиватися 2 роки і довше. Якщо домашні тварини викликають алергію, лікарі радять не пускати їх у спальню, прибрати килими, частіше купати тварину.

Пиловий кліщ. Це мікроскопічні організми, які живуть у домашньому пилі. Можуть селитися у волоссі, частинках рослин, будівельному смітті. Алергію викликає укус комахи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алергію на пил часто плутають із застудою

Грибок. Виробляє алерген, інколи - токсичні речовини. Алергія виникає через вдихання грибку. Грибок селиться у вологих місцях: підвалах, ванній кімнаті.

Ліки. Найчастіше виникає алергія на саліцилат — основний компонент аспірину. Такі ліки, як пеніцилін або аспірин можуть бути як корисними так і небезпечними для життя. Треба терміново припинити приймати ліки, на які виникла алергія.

Продукти харчування. Арахіс, молоко, горіхи і пшениця – найпоширеніші харчові алергени. Алергія починається через кілька хвилин після вживання продукту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підлітка виявили ??алергію на ремені

Гумові рукавички. Латекс у рукавичках, презервативах і деяких медичних пристроях може провокувати висип на шкірі, свербіння в очах, нежить, свербіння на шкірі. Як ускладнення можуть виникнути хвороби шлунку.

Запахи парфумів і косметики. Алергію можуть викликати ароматизовані свічки, пральний порошок, парфуми. Інтенсивність запаху, як правило, не важлива.

Зараз ви читаєте новину «8 найсильніших алергенів, від яких страждають українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути