пʼятниця, 18 листопада 2011 05:45

Від магазинних йогуртів бувають алергії

Киянка Катерина Іващенко, 25 років, мала алергію. Недуга проявлялася після вживання йогуртів. Лікар порекомендував перейти на домашні кисломолочні продукти.

— У промисловому виробництві в йогурти, сирки й іншу молочку додають стабілізатори, барвники, консерванти, посилювачі смаку. Від цієї хімії червоніла й свербіла шкіра. На який саме інгредієнт алергія, важко визначити. Почала сама готувати кефір, йогурти, сметану на основі закваски VIVO, — розповідає Катерина Іващенко.

Для приготування кисломолочних продуктів у домашніх умовах є спеціальні йогуртниці. Вони підігрівають суміш молока і закваски до потрібної температури й утримують її до готовності йогурту чи кефіру. Йогуртниці коштують від 160 до 400 гривень. Їх можна замінити звичайним термосом.

— Термос обшпарюю, щоб був чистий і теплий. Заливаю кип'ячене молоко й добавляю у нього закваску, розведену теплою водою. Молоко тепле — термос зберігає його температуру, доки прокваситься. Сир також відігріваю із проквашеного в термосі молока. Інструкція приготування є на кожній упаковці закваски.

Домашні продукти на основі закваски зберігаються два дні. Кисломолочні бактерії у них живі. Якщо продукти зберігати довше, вони втрачають свою поживність.

Зараз ви читаєте новину «Від магазинних йогуртів бувають алергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути