Киянка Катерина Іващенко, 25 років, мала алергію. Недуга проявлялася після вживання йогуртів. Лікар порекомендував перейти на домашні кисломолочні продукти.
— У промисловому виробництві в йогурти, сирки й іншу молочку додають стабілізатори, барвники, консерванти, посилювачі смаку. Від цієї хімії червоніла й свербіла шкіра. На який саме інгредієнт алергія, важко визначити. Почала сама готувати кефір, йогурти, сметану на основі закваски VIVO, — розповідає Катерина Іващенко.
Для приготування кисломолочних продуктів у домашніх умовах є спеціальні йогуртниці. Вони підігрівають суміш молока і закваски до потрібної температури й утримують її до готовності йогурту чи кефіру. Йогуртниці коштують від 160 до 400 гривень. Їх можна замінити звичайним термосом.
— Термос обшпарюю, щоб був чистий і теплий. Заливаю кип'ячене молоко й добавляю у нього закваску, розведену теплою водою. Молоко тепле — термос зберігає його температуру, доки прокваситься. Сир також відігріваю із проквашеного в термосі молока. Інструкція приготування є на кожній упаковці закваски.
Домашні продукти на основі закваски зберігаються два дні. Кисломолочні бактерії у них живі. Якщо продукти зберігати довше, вони втрачають свою поживність.
Коментарі