понеділок, 24 жовтня 2011 17:57

Як краще продати непотрібний одяг в комісійному магазині

Як краще продати непотрібний одяг в комісійному магазині

В жовтні на вулиці Свердлова у Вінниці відкрили комісійний магазин. Туди можна принести побутову техніку, порцеляну, зимовий та літній одяг, взуття.

Переглядаю свій гардероб, відбираю кілька речей які давно не ношу. Серед них шкіряний плащ, майже новий, але він мені не подобався ще після покупки, кілька спідниць, штанів та нові шкіряні туфлі, які прислали з Італії, але їх жодного разу не взула через мініатюрний розмір.

Найбільші ставки роблю на шкірянку. Мені б хотілося виторгувати його за 500 гривень. Називаю свою ціну. Приймальниця в комісійному оглядає чи немає дефектів, запаху і чи одяг чистий. За брудний — знижують ціну. За спідниці по 30 гривень, штанів не взяли через відсутність гудзика, а туфлі оцінили в 200 гривень.

Наступного дня йду знову до комісіонки перевірити чи продають мої речі. Ціни вищі на 20-30 відсотків.

- Це націнка комісійного, таким чином ми платимо зарплату працівникам та оренду магазину, - пояснює моє здивування продавець Лариса Онищенко, 36 років.

За умовами магазину мені мають зателефонувати, якщо річ продадуть, але за тиждень так ніхто не позвонив.

Йду знову у магазин перевірити як продаються мої речі, блузи на місці, а плаща нема. Намагаюсь вияснити куди ж він подівся. Продавці довго з'ясовують куди могли його занести і врешті виносять мій плащ із підсобки.

- Це якщо бачать що річ хороша спеціально її забирають з прилавків, щоб потім продати за нижчою ціною, - каже відвідувачка Наталя Котик, 38 років. Жінка щойно забрала шубу яка не продалась. - В мене вже була така історія з зимніми сапогами. Ціну знизили в три рази, а тоді бачу продавщиця стоїть в моїх чоботах, які продали за 120 гривень.

- Це певно хтось відклав, але не забрав, - виправдовується продавець Лариса Онищенко. - Ну залишимо таку ж ціну ще на тиждень.

Наступного тижня ціну знизили на 15% . Ще через тиждень знову на стільки ж . І врешті продали майже через місяць за 300 гривень. З цієї суми 30 гривень забрали на магазин. Спідниці і туфлі не продалися.

- Зараз попит на зимові речі і взуття, - додає Онищенко. - Приносять дублянки, шуби, шкіряні куртки, сумки. Приймаємо речі в п'ятницю та суботу. Наш експерт оцінює їх, потім виставляємо на продаж. Якщо не продали за два тижні, знижуємо ціну на 30 відсотків. За продану річ магазин забирає 10 відсотків. Часто люди здають свої речі і одразу у нас купують те, що їм підходить. Я й сама вдягаюся з цього ж магазину. На минулому тижні взяла своїй донці- школярці новенькі шкіряні чобітки за 350 гривень.

До комійсійних магазинів також приймають біжутерію, побутову техніку та вироби з порцеляни.

Комісійний магазин приносить 5 тисяч доходу в місяць

- Найвигідніше комісійні магазини відкривати в невеличких райцентрах, бо обласні центри і великі міста ними перезаповнені, - розповідає власник магазину "Комісіонка" 37-річний Олександр Малий. - От у Вінниці зараз більше 20 комісійних магазинів, і в два рази більше магазинів секонду. А для малих міст це новинка. Відкрити такий магазин зовсім не складно. Головне взяти в оренду приміщення десь в людному місці, найкраще на ринку чи біля автобусних станцій. Для початку вистачить і невеликої кімнатки, туди можна виставити речі, які не носите ви і ваші родичі ну і дати рекламу про прийом і продаж одягу по дешевих цінах. Свої перші рекламні буклети я друкував на струйному принтері. Фотографував річ, яка в мене є топовою, нижче вказував ціну і розмір. Приходили за тою річчю, а потім і придивлялись щось інше. Так поступово набрав клієнтів.

Чоловік каже, що за місяць комісійний магазин приносить близько 5 тисяч прибутку.

- В мене зараз чотири магазини, - пояснює Олександр. - В одному з них торгую я сам, в іншому дружина, ще в двох — наймаю продавців, плачу їм по тисячі гривень зарплати, решта витрати на електроенергію та оренди.

В середньому в комісіному магазині знаходиться близько 400 найменувань товару. За день продають по 10-15 одиниць.

- Найкраще продається зимовий одяг та взуття. В магазинах ціни на нього занадто високі, тому люди намагаються економити і купують дешевші речі. На них маємо й найбільший виторг. Скажімо приходить власниця і хоче за дублянку 400 гривень. Якщо вона майже не ношена ставимо 600 і забираємо собі різницю.

 

Зараз ви читаєте новину «Як краще продати непотрібний одяг в комісійному магазині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути