неділя, 25 грудня 2011 09:00

Серед Дідів Морозів на Майдані під ялинкою страшна конкуренція
15

Фото: фото: Тарас ПОДОЛЯН

На столичному Майдані Незалежності стоїть зо 20 Дідів Морозів.

"Зараз нас тут мало. Бо свята тільки починаються, - каже один з чоловіків. - наряджений у червоний халат, щоки і ніс загримовані. Вперше вийшов 19 грудня, на Миколая. Більше конкурентів повиходить у неділю, 25 грудня, коли католики святкуватимуть Різдво".

Володимир Левчук працює Дідом Морозом 20 років. Під ялинкою на Майдані незалежності стоїть з 2002-го.

"На майдані під ялинкою страшна конкуренція. Там працюють банди. Дідів морозів вранці на мікроавтобусі привозять, ввечері забирають. Щодня збивають з новачків по 100-200 гривень. Мене поважають, бо я найстарший".

Два аніматора у червоних халадах біля переходу курять, приспустивши бороди.

"Я не випиваю. А хлопці по 100 грамів коньячку приймають і часік стоять, холоду не чують. За 10 часіків літра уходить. Сварю хлопців, коли поспускають бороди і курять біля переходів. Діти ж бачать".

Їздить на червоному "пежо".

"Сусіди думають, що я буржуй. Маю зарплату у кілька тисяч. А в мене всього тища двісті. Моя машина — то 5 нових років. У день заробляю на Майдані 400-500 гривень. В свята вдвічі більше. Коли бачу, що батькі бідові, фотографуюсь безплатно. Хіба мені шкода пару секунд посміятись, дитинку на руки взяти?"

За знімок Дід Мороз бере 20 грн. Дістаємо професійний фотоапарат, починаємо знімати. До нас підходить чоловік років 30, переодягнений у Діда Мороза. Ламаною англійською пропонує сфотографуватися з ним за 10 євро. Думає, що ми іноземні туристи.

Зараз ви читаєте новину «Серед Дідів Морозів на Майдані під ялинкою страшна конкуренція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути