середа, 14 грудня 2011 11:41

Під ялинку українці кладуть дітям телефони і ноутбуки

 

"На новорічний подарунок українські сім'ї гроші починають відкладати за півроку до свята", - каже столичний соціолог Маргарита Ткаченко. Вона третій рік поспіль проводить опитування, які подарунки дарують дітям в українських сім'ях.

"У різному регіоні різні подарунки. Все залежить від того, скільки отримують батьки. Дорогі подарунки діти отримують у Києві, Харкові, Львові, Одесі. Найдешевші — на Сході України. У Києві останні три роки у списках подарунків лідирують ноутбуки і мобільні телефони. У деяких сім'ях гроші на це збирають по півроку, а для деяких — це як повсякденна покупка — вартість якої — 3-4 частина місячної зарплати. Цифрову техніку опитані нами споживачі віднесли до списку улюблених подарунків українців. Ноутбук — серед найбажаніших дарунків назвало 36% українців, телефони — 29 %".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерактивні динозаври, ляльки та роботи: чим граються сучасні діти

Опитування щодо новорічних подарунків провела мережа магазинів техніки "Comfy".

"За результатом нашого дослідження, найневдаліші подарунки люди купують в останні дні року — коли поспішають і не звертають увагу на якість товару, - кажуть менеджери. - Часто не враховують, чи дійсно він потрібен і чи буде ним користуватися людина, яка отримає такий дарунок. Щоб полегшити вибір, задайте собі кілька питань: що любить і чим захоплюється людина, де ви можете знайти цей подарунок, чи зможуть в цьому магазині вас професійно проконсультувати і допомогти з вибором покупки".

Торік найпопулярнішими подарунками були мобільні телефони, плоскопанельні телевізори і ноутбуки.

"Торік у грудні Українці купили 870 тисяч мобільників і смартфонів, 198 тисяч плоскопанельних телевізорів і 164 тисячі ноутбуків. На подарунки итакож беруть фотоапарати і відеокамери. Цю техніку, як і телевізори, найчастіше сім'я дарує собі. Тоді члени сім'ї не розраховують на подарунки, а роблять собі спільний на всіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стандартний подарунок до свята рятує оригінальна обгортка

Українці залюбки купують собі і дарують один одному планшети і смартфони.

"Жінкам чоловіки купують фени, плойки і прасочки для волосся, йогуртниці і соковижималки. Популярні комбайни, блендери, кавоварки. Їх дарують мамам і бабусям, які люблять господарювати на кухні. Чоловікам вибрати подарунок найважче. Коли жінка не знає, що обрати, щоб не купували третю і непотрібну електробритву, радимо купити сертифікат на будь-яку суму. Це дуже зручно. Чоловік такому подарунку зрадіє більше. Прийде і обере собі, що хоче або докладе до сертифікату гроші і купить річ, про яку мріяв".

Радять бути практичними під час вибору подарунка.

"Наприклад, дівчині з короткою стрижкою не потрібен фен з сімома насадками, а холостяк навряд чи скористається пароваркою".

Зараз ви читаєте новину «Під ялинку українці кладуть дітям телефони і ноутбуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути