неділя, 11 грудня 2011 15:00

Інтерактивні динозаври, ляльки та роботи: чим граються сучасні діти
18

Фото: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

У столичному магазині "Будинок іграшок", що по вул. Богдана Хмельницького продають інтерактивного динозавра "Pleo". Він вміє приносити тапочки і робити "ласточку". Коштує така іграшка 4 тис грн.

"Над цієї іграшкою команда винахідників працювала 5 років. Динозавр має витягнуту форму тіла і великий череп. Саме ця форма є ідеальною для того, щоб заховати велику кількість датчиків і мікросхем", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua директор магазину Зоя Журавльова.

"Одразу після вмикання, іграшка нагадує щойно народжене немовля: нічого не розуміє, багато спить. Згодом починає вчитися ходити, виказувати свої емоції. Яким він виросте, залежить від того, як ви будете до нього ставитися. Якщо поводитися з ним лагідно, то він стане веселим і добрим. Якщо ж його сварити і бити, то виросте агресивним. Вночі динозаврик спить. Коли прокидається, потягується, захоче їсти — може поступати лапкою. Нагодувати його можна електронним листочком, який входить в комплект. Pleo вміє виляти хвостом, моргати очима, сміятися, чхати, кашляти і навіть позіхати. Його можна навчити приносити тапки і робити "ласточку", - додала Зоя Анатоліївна.

На початку місяця в магазині вже почали купувати іграшки на новорічні свята.

"На 19 грудня беруть невеличкі подарунки, на Новий рік купують щось більше і грандіозніше. На Миколая часто беруть різноманітні мозаїки. Їх у нас більше сотні. Найкраще беруть м'які, які почали випускати рік тому. В комплект входять фішки-самоклейки і картинки. Також є набори з щоденниками, скриньками і браслетами", - розповіла Зоя Анатоліївна.

Для найменших в магазині пропонують розвиваючі іграшки.

"Недавно прийшла одна жіночка. Хотіла купити своїй дитині розвиваючу іграшку. Спитали, скільки років її малюку. Вона відказала: "Тиждень тому народився". Таким мамам пропонуємо підвіски на ліжка із записами Моцарта, Баха і Россіні. Класична музика позитивно впливає на здоров'я та інтелект дитини".

"Ліниві батьки, які не люблять читати своїм дітям казки, купують іграшки-казкарі. Маємо собачку і ведмедика, які знають по 5 казок. Одна іграшка коштує 325 гривень", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Інтерактивні динозаври, ляльки та роботи: чим граються сучасні діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути