Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2012 18:47

На поросятах заробляють 30 тисяч гривень в рік
5

Фото: Фото: Світлана Корженко
Поросят продають на базарі в місті Миронівка, що на Київщині

Анатолій Погорілий з міста Миронівка Київської області п'ять років розводить поросят породи ландрас. Пару продає за 1500 грн.

"Почав займатися розведенням поросят 5 років тому. Тоді в розпліднику в Піщаній купив чистокровного кнура та свинку. Віддав за них тисячу гривень. Через рік свинка привела 12 поросяток. Виніс на базар і за вихідні всі продав. За одне давали по п'ятсот гривень", - розповів Анатолій.

Тоді Анатолій заробив 6 тис грн. Дві тисячі витратив на корми та щеплення. Отримав 4 тис прибутку.

"Розведення поросят — вигідний бізнес. Тепер маю чотири свиноматки. Перший рік пороситься один раз, а потім двічі на рік. Свині цієї породи плодючі. Кожна приводить по 10-16 поросят. Кажуть, що це все от кнура залежить. Неправда. Чим більше у свині яйцеклітина дробиться, тим більше поросяток буде. Лишаю собі одне-два на м'ясо, решту продаю. За рік маю до 30 тисяч гривень прибутку", - поділився чоловік.

"На третій день після народження роблю всім поросятам щеплення. Через місяць треба буде ще від ташени щепити. Після щеплень імунітет 11 місяців тримається. Навіть, якщо у сусіда поросята захворіють, до цих ніяка зараза не причепиться" — додав він.

Раніше Анатолій працював ветлікарем.

"З 9 ранку до 6 вечора мав бути на роботі і отримував 2 тисячі гривень зарплати. Торік покинув. Мені роботи і дома вистачає. Встаю о 5 ранку, щоб поросятам їсти зварити. Вони невибагливі. Їдять буряки, гарбузи, картоплю, недоїдки зі столу. Обов'язково даю комбікорм і вітаміни, щоб не хворіли. Дорослій свині на день відра вистачає. Кнуру треба трохи більше. Ми його ще людям даємо для злучки. За день платять по 150 гривень. За рік запліднив 15 свиней. Після кожної "гулянки" як скажений їсть", - розповів Погорілий.

 

Зараз ви читаєте новину «На поросятах заробляють 30 тисяч гривень в рік ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути