вівторок, 06 грудня 2011 14:47

Квартиру на Новий рік треба бронювати до 10 грудня

Квартиру на Новий рік треба бронювати до 10 грудня

Киянин Віктор щороку з друзями зустрічає Новий рік у заміському будинку своїх родичів за 10 км від Києва.

"На дачу їздимо компанією 8-10 людей. Так як я надаю кришу, то за хавчик і бухло ніколи не плачу. Цього року тітка хоче там святкувати своє день народження 1 січня. Новий рік зустріти там не вдасться. Вже почали з друзями шукати квартиру чи заміський будинок", - розповів Віктор.

Столичний брокер Лілія Забожчук радить вирішити питання з орендою квартири або будинку на 31 грудня - 1 січня до 10 грудня.

"Пізніше просто не вдасться знайти вільну квартиру. Люди неохоче здають свої помешкання на Новий рік, бо після того багато інцидентів трапляється: квартиранти посуду б'ють, багато п'ють і шумно гуляють. Сусіди потім скаржаться, подають в міліцію. Позаторік у мене одні орендарі мало не спалили квартиру на Оболоні. Розводили кальян, накурилися і полягали спати. Від жару зайнялися штори у кімнаті", - сказала Забожчук.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У США продають будинок-бункер, що може захистити від атомного вибуху

За її словами, ціни на оренду житла під Новий рік виростають удвічі.

"Якщо бронювати за тиждень до Нового року, то брокери запропонують вам найгірші варіанти, а здеруть у три-чотири рази дорожче. І будете платити, бо всі квартири і будинки уже будуть заброньовані. Ціни піднімають, бо попит перевищує пропозицію. У середині грудня квартиру марно шукати. Якщо бронюєте через сайт, ціну одразу множте на два. На один день мало хто погоджується здати житло. Власники хочуть отримати від цього максимальну вигоду і здають квартиру або апартаменти хоча б на тиждень як мінімум", - запевнила Забожчук.

Як розповіла брокер, зараз зняти 1-кімнатну квартиру у спальному районі Києва на Новий рік можна за 600-800 грн/доба. 2-кімнатну - від 1000 грн/доба.

Багато охочих зустріти Нового року за містом в орендованому будиночку. Просторий котедж можна орендувати за 1,5-2 тис. грн. За ті ж гроші на добу здають на новорічну ніч однокімнатки на Хрещатику, Майдані незалежності і Михайлівській площі.

"Наприклад, хороший будиночок у 50 кілометрах від Києва з двома спальнями, каміном і сауною можна зняти за 2,5-4 тисяч гривень на добу. Така ж дача у межах Києві буде коштувати удвічі дорожче. У несвяткові дні оренда котеджів за містом стартує від 800 гривень на добу", - підсумувала Забожчук.

 

У Ялті орендувати квартиру у новорічну ніч можна за 1 тис. грн. Будиночок біля моря на 8-10 людей - від 3 до 5 тис. грн на добу.

У Львові: 1-кімнатка - 800 грн /доба, котедж - 3 тис. грн.

У Яремче кімната на 2-х з усіма зручностями у 2-поверховому будинку коштує від 700 грн.

В Одесі: 2-кімнатка - 1-1,2 тис. грн / доба.

Зараз ви читаєте новину «Квартиру на Новий рік треба бронювати до 10 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути