Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2013 09:38

Квартиру на березі океану можна купити за 30 тисяч євро
6

Фото: Фото надане Катериною Мисковець

Столичний рієлтор Катерина Мисковець торгує квартирами за кордоном. У березні за 30 тис. євро продала однокімнатну квартиру на Канарах.

"Вікна квартири виходять на берег океану, - говорить рієлтор. - Житло на 30 квадратних метрів. Є кухня, кімната і санвузол. Через балкон можна піднятися на дах будинку. Там зручно засмагати. За бажанням можете зробити свій сад, поставити парасолі і лежаки, надувний басейн для дітей".

За словами брокера, у лютому квартиру-студіо на Тенеріфе, найбільшому острові Канар, продала за 28 тис. євро.

"Житло розташоване на другій лінії від океану, - згадує Катерина. - Продали квартиру за чотири дні. Покупець навіть не літав оглядати оселю. Підписати договір про купівлю-продаж відправив свого помічника".

Рієлтор каже, що купити дешеве житло на будь-якому з островів Канар можна через сайти агентств нерухомості.

"Часто дешеві варіанти пропонують готельні комплекси. Ви можете навіть викупити місце у готелі. На Канарах такі готельчики нагадують двоповерхові будиночки на чотири квартири. За необхідності ви зможете навідуватись у квартиру в будь-який час. Доки вас не буде на острові, за оселею наглядатимуть працівники готелю. Вони можуть за додаткову оплату прибирати у номері і міняти постільну білизну. За вашим бажанням, у номер можуть поселяти туристів".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Рейтинг найшикарніших маєтків України: Найдорожчий продають за $15 млн

На такій оренді власник квартири може заробити 800 - 1 тис. євро на місяць.

"Купатися на Тенеріфе можна уже з квітня і по листопад. Гарячий сезон - у липні - серпні. Серед туристів багато іспанців, американців і німців. Якщо купили житло у такому готельному комплексі, маєте право користуватися басейнами і розважальними комплексами готелю. Про окреме місце на пляжі можете забути. На Канарах усі пляжі державні, тому безкоштовні", - розповіла Мисковець.

За спостереженням рієлтора, іспанська нерухомість подешевшала після кризи 2008 року.

"У лютому продала дві квартири на іспанському узбережжі Коста-Дорада. Дві "двушки" на 60 "квадратів" купив бізнесмен з Дніпропетровська. За кожну віддав по 50 тисяч євро. До пляжу кілометр. Можна пройти пішки, або проїхатись зупинку на автобусі. У січні за 40 тисяч продавали однокімнатку у Коста-Браві. У старих кварталах часто продають дешеві квартири. У Барселоні однокімнатну дешевше, ніж за 60 тисяч євро не знайдете", - зазначила Мисковець.

Серед киян користуються популярністю квартири на курортах. Щоб купити закордонне житло, треба подати до податкової служби заяву і отримати реєстраційний податковий номер.

"Мінус один - там високі податки, - зауважує Мисковець. - Після укладення угоди про купівлю квартири чи будинку доведеться 10% від вартості об'єкту заплатити державі. Послуги нотаріуса коштують стільки ж, як у нас - 1-2%. Для оформлення договору про купівлю-продаж треба мати з собою закордонний паспорт".

Зараз ви читаєте новину «Квартиру на березі океану можна купити за 30 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути