понеділок, 23 вересня 2013 12:40

Кабінет з дроблення каменів у нирках приносить по 0,5 мільйона на рік

Кабінет з дроблення каменів у нирках приносить по 0,5 мільйона на рік
У відкриття справи треба вкласти 150 тис. євро. Фото: sovet4ik.in.ua

Одесит Віктор Близнюк відкрив у Києві кабінет для дробіння каменів в нирках. Спеціальний апарат для цього працює за допомогою лазера. Крім двох спеціалістів, взяв на роботу адміністратора.

"П'ять років тому треба було подробити камінці, не мав куди піти. Апаратура по літотрипсії з'являлася лише в обласних клініках, але апарати купували з поганою точністю. Знайомий уролог ще й підказав, що зараз кожен третій українець має камені в нирках", - розповів Близнюк.

У відкриття справи вклав 150 тис. євро. Гроші позичив у банку під відсотки. Більше половини цієї суми пішло на апарат. Решту потратив на викуп однокімнатної квартири під кабінет та ремонт.

"Зареєструвався як юридична особа, отримав ліцензію та дозволи від пожежної служби і санепіднагляду. Брав консультації у бізнесменів, які цю справу почали до мене. Мені порадили зв'язатися з лікарями-урологами по державних клініках, вони є основними поставниками клієнтів. За кожного клієнта, який приходить із державної клініки лікарю віддаю десять відсотків заробітку", - зазначив Близнюк.

Процедура дробіння каменів в середньому коштує від 1,5 до 3,5 тис. грн. Залежить від розміру та розташування каменю.

"За день в середньому приходить 8-12 клієнтів. Дробимо також камені в жовчному, часто до нас їдуть люди з інших областей", - пояснює Близнюк.

Запевняє, що апаратура окупилася за рік. Тепер він заробляє кошти.

"За день кабінет дроблення каменів приносить в середньому 20 тисяч гривень, але половина цієї суми йде на закупівлю електродів для апарату. Вони дорогі, кожен коштує щонайменше 800 гривень, також спеціалістам плачу близько 10 тисяч гривень зарплатні", - зазначив Близнюк.

Переконує, що за рік такий кабінет може принести 0,5 млн грн доходу.

Зараз ви читаєте новину «Кабінет з дроблення каменів у нирках приносить по 0,5 мільйона на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути