Ексклюзиви
понеділок, 19 серпня 2013 15:04

Дитячі вишиванки купують на хрестини і до Дня незалежності

Тернополянка Віра Гребенюк торгує дитячими вишиванками на столичному Андріївському узвозі. Сорочки вишиває сама. До роботи залучила маму і двох доньок.

"Коли вишиваєш дитячу сорочку, не можна думати про погане. Треба приступати до роботи з гарним настроєм і світлими думками, тоді вишиванка принесе щасливу долю, - говорить Віра Миколаївна. – Діти, які носять вишиванку, рідше капризують і почуваються здоровішими, бо цей одяг дає тілу дихати".

Лляні сорочки вивішує на вішаки і манекени. За вишиванки править від 200 до 400 гривень.

"Дитячі вишиванки купують на хрестини і до Дня незалежності, - говорить продавець. – Коли нема підходящого розміру, то беру замовлення. Вишиванка буде готова за 2 тижні. Якщо треба швидше, то за 8-10 днів. Хлопчикам беруть з синьою і зеленою вишивкою, дівчаткам – червоно-чорні, жовтогарячі і рожеві".

Автор: Фото: Анна Усік
 

Сорочки вишиті хрестиком і гладдю.

"Вишивка може бути виконана на лляній або на сорочковій тканині на стійку або на комірець, - пояснює Гребенюк. - Рукави защіпаються на потаємні закльопки".

За 300 гривень у Віри купують сукню-вишиванку для 3-річної дівчинки. На сорочковій тканині білого кольору вишиті гладдю маки.

"Найбільше замовлення мала у лютому. Один з Київських колективів купив по 10 вишиванок на 14-річних підлітків – хлопців і дівчат. На замовлення мала два місяці. Вишивали усією сім'єю. Навіть чоловік долучився. Пробували обшивати дитячі сорочки бісером, але вони не мають такого попиту. Такі вишиванки для дітей заважкі. До того ж малюки пробують обривати бусинки. Серед орнаментів зараз найпопулярніші калина, зірочки, волошки і троянди з листочками. На дівчаток часто запитують з мереживними вставками. На прохання замовника можу оздобити вишивкою пояс і рукави."

Автор: Фото: Анна Усік
 

По 200-300 гривень вишиванки продають у столичному універмазі "Україна". Тут можна знайти сорочку для немовлят. У таких новонароджених несуть на хрестини і причастя до церкви.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі вишиванки купують на хрестини і до Дня незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути