Ексклюзиви
субота, 09 жовтня 2010 11:58

Нищення пам'ятників націоналістам "повісили" на наркоманів

Нищення пам'ятників націоналістам "повісили" на наркоманів
Барельєф на честь провідниці ОУН Слави Стецько та пам'ятну дошку полковнику УПА Омеляну Польовому у Тернополі понищили наркомани. Про це заявив начальник обласної міліції Тернопілля Федір Бортняк. Каже, що два дні тому вандалів затримали.

„Одному 24 роки, інший на 10 років старший. Обоє місцеві – уродженці Бережанського та Тернопільського районів. При обшуку в них виявили знаряддя, яким вони нищили пам'ятники. Один з них зберігав півтора кілограми коноплі. То були спеціалісти широкого профілю – наркомани, наркоторговці та ще й вандали", — повідомив правоохоронець.

Бортняк зазначив що ці ж самі чоловіки причетні до пошкодження пам'ятника Стецьку у селі Кам'янки Підволочиського району. Правоохоронець щоправда не пояснив журналістам які мотиви спонукали двох наркоманів їздити по області і нищити пам'ятники націоналістів. Каже, що наразі про це ще рано говорити.

Нагадаємо барельєф Славі Стецько та меморіальну дошку Омеляну Польовому понищили в Тернополі в ніч з 17 на 18 серпня. Протягом двох наступних тижнів невідомі збиткувалися з пам'ятників Ярославу Стецьку в Тернополі, в приміському селі Великий Глубочок та в селі Кам'янки. Депутат облради Степан Барна заявляв, що на Західну Україну засилають тренуватися членів проросійських організацій, які отримують там підтримку від діючої влади.

До цього року над пам'ятниками провідникам ОУН-УПА на Тернопільщині не глумилися ніколи. Натомість страждали меморіали, встановлені за радянської доби. В обласному центрі невідомі постійно збивали букви на постаменті Олександрові Пушкіну, доки їх не замінили наклейками. Два роки тому хтось сходив у туалет на місце запалення вічного вогню. Наслідки побачили російські журналісти, що якраз приїхали у Тернопіль. Керівник обласного архіву вів їх до меморіалу показати, що пам'ятки радянським воїнам-визволителям у місті збережені й у пошані.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Нищення пам'ятників націоналістам "повісили" на наркоманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути