субота, 11 вересня 2010 12:17

Білоруси вдвічі більше за українців їздять до ЄС

Білоруси вдвічі більше за українців їздять до ЄС

Коли усі балканські країни перейдуть у категорію безвізових з Європейським Союзом, Білорусь стане першою країною в світі за кількістю віз ЄС на душу населення.

Такі прогнози дав на прес-конференції директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

Він зазначив, що у 2009 році всіма консульськими установами Європейського Союзу у світі за минулий рік видано приблизно 12 млн. віз.

"Безперечне лідерство належить Російській федерації - майже 30%, друге місце впевнено посідає Україна - 9,2%. Це дійсно дуже багато, враховуючи, що ми попереду Китаю (4,5%) з його грандіозним населенням і Туреччини (4,2%), яка є давнім сусідом ЄС і має більше населення, чим Україна", - відмітив Сушко.

Експерт повідомив, що Білорусі було видано 3,7% від загальної кількості віз.

"Але якщо ми подивимося на кількість населення України і Білорусі і приблизно порівняємо з виданою кількість віз (1 125 тис. і 449 тис. відповідно), то вийде, що середній білорус отримує вдвічі більше віз, ніж середній українець. Тобто інтенсивність контактів білоруського суспільства з європейським виявилося напрочуд високим, не зважаючи на те, що у Білорусів немає угоди про спрощення віз, і вони майже вдвічі дорожче платять за візу. Одна віза ЕС припадає на 21 громадянина Білорусі і лише на 41 громадянина України", - сказав він.

Окрім того, голова Інституту сказав, що значна кількість віз видається Молдові (155 тис., що складає 3,7%). Але більшість з них дають консульства Румунії і Болгарії, які не входять до шенгенської зони і є більш доступними. За кількістю шенгенських віз Молдова має трохи більший показник, ніж Грузія (0,45%).

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Білоруси вдвічі більше за українців їздять до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути