Ексклюзиви
пʼятниця, 03 вересня 2010 13:35

Столичний зоопарк назвав причину смерті шимпанзе

Столичний зоопарк назвав причину смерті шимпанзе

У Київському зоопарку заявили, що шимпанзе Джонні помер від хронічної ниркової недостатності на тлі вродженої дистрофії серця, печінки та нирок.

"Учора о 15:00 було проведено розтин, який підтвердив, що тварина померла від хронічної ниркової недостатності на тлі вродженої дистрофії серця, печінки та нирок", - йдеться в повідомленні.

У зоопарку зазначили, що весь час тварина перебувала в ізольованому приміщенні на карантині, який мав тривати до 6 вересня. Шимпанзе були зроблені всі щеплення, і фахівці були задоволені його станом.

30 серпня шимпанзе несподівано стало погано, він відмовився від прийому їжі, і його стан почав погіршуватися. Увечері 1 вересня тварина померла. При цьому, згідно з повідомленням зоопарку від 26 серпня, тварина була здоровою.

"Мавпі вже зроблені всі основні лабораторні дослідження, включаючи перевірку на віруси ВІЛ і гепатиту. Самець шимпанзе також успішно пройшов флюорографічне обстеження та УЗД органів черевної порожнини. Поки фахівці задоволені його станом", - йшлося в прес-релізі від 26 серпня.

Згідно з повідомленням зоопарку від 2 вересня, за умовами договору з отримання Джонні, зоопарком розглядається можливість отримання ще одного самця шимпанзе.

Як повідомлялося раніше, тварини у столичному зоопарку масово гинули через безглузду випадковість.

Як відомо, цього року у звіринці загинули самка гаяла по кличці Туай, уссурійський ведмідь, амурський тигр, зебра, слон, верблюд і бізон.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Столичний зоопарк назвав причину смерті шимпанзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути