Ексклюзиви
понеділок, 30 серпня 2010 13:42

У Тернополі приховали акт вандалізму над провідником ОУН? (ФОТО)

У центрі Тернополя напередодні святкування Дня міста, 28 серпня, невідомі облили чорною фарбою пам"ятник провіднику ОУН Ярославу Стецьку.

Попри те, що фотограф місцевого видання сфотографував чоловіків, які зранку відмивали розчинником постамент від фарби, в міліції акт вандалізму заперечують.

"Повідомлення про обливання фарбою було, однак опергрупа, яка виїхала на місце, жодних слідів вандалізму не виявила", - повідомили Gazeta.ua у відділі зв"язків з громадськістю обласної міліції.

За чутками, самі ж правоохоронці ще вночі відмивали пам"ятник від фарби, аби інформація про черговий акт вандалізму не поширилася.

У ту ж ніч, коли облили пам"ятник у Тернополі, постраждала скульптура Стецька і в селі Великий Глибочок.

"Скульптуру, яка знаходиться в центрі села обмотали чорною лентою від відеокасети. В губи йому поклали сигарету, а на руку поклали пляшку горілки", - розповів сільський голова Василь Івасечко.

У сільраді відкидають версію про те, що позбиткуватися з пам"ятника могли місцеві хулігани. Кажуть, що з 2002 року, відколи скульптуру відкрили, нічого подібного не було. Івасечко вважає, що це спланована акція проросійських організацій.

"Для мене, як націоналіста, Стецько означає те саме, що Бог для кожного християнина", - заявив сільський голова.

Громада Великого Глибочка самостійно навела лад біля пам"ятника провіднику ОУН. До міліції не зверталися, однак вирішили самі наглядати вночі за постаментом, аби подібного не повторилося.

"Якби наші хлопці зловили тих, хто так паплюжить пам"ять нашого героя, то провчили б краще ніж міліція. Розділи б до гола, намастили смолою, посипали пір"ям і ганяли б по селі", - каже Івасечко.

Нагадаємо, два тижні тому в Тернополі невідомі побили меморіальні дошки провідниці ОУН Славі Стецько та воїну УПА Омеляну Польовому.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі приховали акт вандалізму над провідником ОУН? (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути