середа, 25 серпня 2010 14:00

Нафту у Мексиканській затоці поїдають невідомі бактерії

Нафту у Мексиканській затоці поїдають невідомі бактерії

У Мексиканській затоці виявили новий вид мікроорганізмів, що поїдають нафтову пляму, яка утворилася там після вибуху нафтовидобувної платформи Deepwater Horizon.

Мікроби були виявлені вченими, які вивчали екологічні наслідки викиду нафти. З'ясувалося, що діяльність мікроорганізмів не призводить до значного зниження вмісту кисню у воді.

У заяві вчених йдеться, що бактерії володіють величезним потенціалом знищення нафти, що забруднює затоку. Розлив нафти здійснив великий вплив на мікроорганізми, зокрема на вже відомі науці види, що займаються поглинанням нафтопродуктів. Нові ж бактерії, як з'ясувалося, віддають перевагу воді з температурою близько 5 градусів Цельсія.

Компанія British Petroleum (BP), відповідальна за роботу платформи, що вибухнула, видала десятирічний грант у розмірі 500 млн доларів на наукові дослідження. Їх також фінансує Міненерго США і Дослідницька організація Університету Оклахоми.

Нагадаємо, нафтова катастрофа біля узбережжя США почалася 20 квітня 2010р. з вибуху метану на платформі Deepwater Horizon, що знаходилася під управлінням BP.

Через два дні платформа затонула, а з пошкодженої свердловини на глибині 1,5 км почала витікати нафта.

З моменту аварії в Мексиканську затоку, за різними даними, потрапило від 354 до 698 млн л нафти, що зробило її найбільшою нафтовою катастрофою в історії США.

Екосистемі штатів Алабама, Міссісіпі, Луїзіана і Флорида заподіяний серйозний збиток.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Нафту у Мексиканській затоці поїдають невідомі бактерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути