понеділок, 02 серпня 2010 10:23

Дим у столиці не пов"язаний з пожежею на торф"яниках - МНС

Дим у столиці не пов"язаний з пожежею на торф"яниках - МНС

У Києво-Святошинському та Броварському районах Київської області сталися локальні загоряння торф"яників - на відстані близько 20 км від столиці.

Про це повідомили у прес-службі МНС Київської області.

"Загорання мають локальний характер і не становлять загрози", - зазначила заступник начальника прес-служби Вікторія Рубан. Вона додала, що із цими загораннями не пов'язано задимлення Києва.

У ГУ МНС України в Києві заявили, що в столиці немає задимленості, а є ранковий туман.

Нагадаємо, у центрі Києва, Святошинському та Солом"янському районі сьогодні спостерігається туманність, водночас на Лівому березі Києва ясно.

Як пише "Газета по-киевски", ще перед вихідними в Київській області відразу в трьох районах почали горіти торф"яники, і хоча пожежники переконують, що вогнища займання поки що невеликі, не варто відкидати можливість задимлення околичних районів столиці.

Адже навколо Києва, в Обухівському, Баришівському, Ірпінському і Броварському районах – величезні поклади торфу.

"Зараз горять торф"яники на площі близько 0,2 га в селах Шибенному (Бородянський район) і Забуччя (Києво-Святошинський). У вогні і гектар торфу під селом Леонівка Іванківського району, - розповіла начальник Центру пропаганди УМНС Київської області Вікторія Рубан. - Місцеві пожежні частини заливають їх водою, проте якщо горіння відбувається на великій глибині, погасити надзвичайно важко".

У селі Леонівка, приміром, місцева влада вирішила просто дати вигоріти ділянці, що зайнялася. Щоб не допустити таких лісових пожеж, які вирували в Луганській області, зараз суворо заборонено розводити вогонь у лісах, прилеглих до столиці. Лісникам наказано пильно стежити за відпочиваючими.

За словами В.Рубан, вогнища тління торфу ще далеко. Є небезпека поширення вогню на дачі в кооперативах біля названих сіл – приміром, від вогнища займання в селі Забуччя до найближчих дачних будиночків менше півкілометра, але пожежники запевняють, що роблять усе, щоб відстояти дачі. В МНС Київської області кажуть, що якщо порівнювати з минулим роком, то нинішні пожежі на торф"яниках - поки що досить скромні.

Зараз ви читаєте новину «Дим у столиці не пов"язаний з пожежею на торф"яниках - МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути