середа, 09 червня 2010 12:49

Затримані вчора у Києві озброєні люди були рейдерами

Затримані вчора у Києві озброєні люди були рейдерами

Серед затриманих вчора біля столичного готелю "Інтерконтиненталь" озброєних людей є один з організаторів рейдерських захоплень підприємств.

Про це повідомили в Центрі громадських зв"язків Головного управління МВС України в м. Києві, відзначивши, що операція з затримання злочинців проведена в рамках оперативно-розшукової діяльності столичного Управління з боротьби з організованою злочинністю.

В результаті операції був затриманий громадянин Костянтин П., 1969 р.н., уродженець м. Тамбов Російської Федерації, який проживає і був зареєстрований в Дніпропетровську. Починаючи з 2008 року, керував організованою злочинною групою, яка скоїла рейдерські захоплення ряду українських підприємств.

Крім того, працівники УБОЗ затримали трьох його особистих охоронців (1983, 1984, 1987 рр. народження), жителів Харківської, Дніпропетровської області і міста Дніпропетровськ, у яких було вилучено три одиниці вогнепальної зброї, спорядженої патронами калібру 5,45 мм, що, за висновками експертів, можуть застосовуватися не тільки на полюванні.

Тепер проти Костянтина П. порушена кримінальна справа за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим положенням, здійснені в крупних розмірах).

Також суд вирішує питання про обрання запобіжного заходу для решти затриманих.

Крім того, як відзначили в ЦГЗ, 13 травня в Києві було затримано ще декількох чоловік, які входять до складу цього угрупування.

В той же час в столичній міліції поки не надають інформацію про те, з якою метою затримані особи знаходилися біля столичного готелю "Інтерконтиненталь".

Як повідомлялося, 8 червня Центр громадських зв"язків ГУ МВС України в м. Києві повідомив, що вранці в центрі столиці в автомобілі, припаркованому біля готелю "Інтерконтиненталь" напроти столичного главку міліції було затримано трьох чоловіків, озброєних автоматами Калашникова.

Як відзначили в ЦГЗ, близько 10.15 по лінії "102" поступило повідомлення про те, що біля готелю припаркований позашляховик "Лексус", в якому знаходяться підозрілі особи. Працівники Управління з боротьби з організованою злочинністю, що прибули на вказане місце, затримали трьох чоловіків, у яких виявили три автомати системи Калашникова і 6 магазинів, споряджених патронами калібру 5,45 мм.

Міліція затримала чоловіків для встановлення особи.

Того ж дня в готелі "Інтерконтиненталь" розпочалася триденна ХІ Міжнародна конференція з експортного контролю, організована спільно Україною, США і Європейським Союзом. У конференції беруть участь 250 представників з близько 70 країн, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Затримані вчора у Києві озброєні люди були рейдерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути