середа, 26 травня 2010 13:59

У зоопарку кажуть, що верблюдицю Маю отруїли вареною картоплею

У зоопарку кажуть, що верблюдицю Маю отруїли вареною картоплею

У Київському зоопарку заявляють про чергову терористичну акцію проти тварин, яка привела до загибелі білої чотирирічної верблюдиці.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київського зоопарку.

Згідно з офіційною інформацією зоопарку, 20 травня о 16.00 робітники з догляду за тваринами повідомили лікарів ветеринарної медицини про те, що тварина відмовилася від їжі і питва.

"Причому фахівцями були зафіксовані ті ж симптоми, що й у яків, яким цього ж дня зловмисники підкинули отруєний корм", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Тварина була відразу ж відокремлена від групи, і впродовж усіх п`яти днів ветеринари зоопарку цілодобово проводили реанімаційні заходи. Але, на відміну від яків, верблюдицю на кличку Мая врятувати так і не вдалося.

Ветеринарні лікарі поставили попередній діагноз - гостра токсична інтоксикація на тлі токсичного отруєння. Кров загиблої верблюдиці буде передана на токсико-хімічну експертизу, труп, - на кафедру фізіології Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Дирекція зоопарку розпочала службове розслідування за фактом загибелі тварини.

"Вже зараз є вагомі причини вважати смерть верблюдиці наслідком навмисного отруєння. Охорона зоопарку в середу ввечері біля вольєра з верблюдами бачила підозрілого чоловіка віком 40-45 років, середнього зросту, із сережкою, який знаходився там тривалий час. Того ж дня, під час вечірнього обходу, робітниками було виявлено у вольєрі варену картоплю, котра не входить у раціон тварин", - йдеться в повідомленні прес-служби зоопарку.

Керівництво зоопарку закликає правоохоронні органи активізувати розслідування смертей тварин у зоопарку.

"На жаль, немає гарантії, що чергова смерть задовольнить людей, що поставили за мету будь-якою ціною дискредитувати працівників зоопарку. На сьогодні дирекція бачить лише один шлях запобігти подальшим трагедіям - це активна участь правоохоронних органів у розслідуванні. Також ми знову звертаємося до керівництва столичної міліції з проханням розглянути питання про організацію охорони тварин, оскільки зоопарк не має можливості забезпечити належний нагляд своїми силами", - йдеться в повідомленні Київського зоопарку.

Верблюдиця Мая народилася в Київському зоопарку.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку кажуть, що верблюдицю Маю отруїли вареною картоплею ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути