Ексклюзиви
неділя, 25 квітня 2010 18:30

Інопланетяни існують, але краще триматися від них подалі - Хокінг

Інопланетяни існують, але краще триматися від них подалі - Хокінг

Інопланетяни існують, але людям з ними краще не зустрічатися, вважає відомий британський астрофізик Стівен Хокінг.

Вчений, який страждає на розсіяний склероз і прикутий до інвалідного візка, розповів про свої припущення щодо життя за межами нашої планети в документальному телесеріалі науково-популярного каналу Discovery Channel.

Хокінг, який спілкується за допомогою апарату, який синтезує людську мову, розмірковує про позаземні світи не вперше - вчений прославився на весь світ завдяки книзі "Коротка історія часу" про походження Всесвіту, що розійшлася 10-мільйонним тиражем.

У новому серіалі Хокінг заявив, що інші форми життя, швидше за все, існують у багатьох куточках Всесвіту - але інопланетяни можуть просто-напросто використовувати Землю як джерело ресурсів, з тим, щоб мимохідь захопити її і рушити далі.

"Якщо прилетять жителі інших світів, то наслідки можуть бути такими ж, як для індіанців після прибуття Колумба в Америку - тобто не найкращі", - сказав учений.

Таким чином, замість того, щоб намагатися встановити контакт з іноземними істотами, нам навпаки потрібно постаратися його уникнути, повідомив Хокінг.

У Всесвіті більше 100 мільярдів різних галактик, а в кожній галактиці - сотні мільйонів зірок. Тому цілком розумно припустити, що Земля - далеко не єдина планета, де існує життя, вважає вчений.

ВВС

Зараз ви читаєте новину «Інопланетяни існують, але краще триматися від них подалі - Хокінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути