вівторок, 30 березня 2010 15:46

У Вінниці сміттєвоз розтрощив рейсовий автобус (ФОТО)

30 березня о 6.30 год на перехресті вулиць 50-років Перемоги та Островського у Вінниці рейсовий автобус "Сокиринці- Вінниця" зіткнувся з сміттєвозом. В салоні "ПАЗу" знаходилося близько 50 людей.

30 осіб з важкими травмами потрапили в міську-клінічну лікарню N2 після зіткнення автобуса з КАМАЗом. Одна жінка померла в реанімації.

"До нас люди надійшли о 6.55", - розповідає завідувач травмпунктом Антоніна Галіуліна. "В приймальне відділення 12 чоловік, до нас 16. Більшість нині в реанімації з черепно-мозковими травмами. У решти забої живота, переломи таза, кінцівок, ребер грудної клітини. Всі у важкому стані, травми важкі. Постраждалим зробили рентген. Вони під наглядом. Можливо, виявимо у них нові травми. Серед всіх доставлених дітей слава Богу не було. На скільки мені відомо, автобус був перевантажений, близько півсотні чоловік".

Після огляду десятеро людей відправили додому. Водій автобусу знаходиться у відділенні політтравми, у нього переломи пальців рук та ніг , грудної клітини, черепно-мозкова. Його прізвища не розголошують. Відомо, що він вінничанин, працює в одному з приватних міських авто-підприємств.

"Прокинувся від вою сирен", - розповідає очевидець 34-річний Олександр з будинку N81 по вул. Островського. "Бачу, в моєму заборі автобус застряг. "Швидка" понаїхала, людей з бусу дістають. За хвилину розвезли всіх в лікарню. У мене вікна на дорогу пластикові, як він там врізався, я нічого не чув".

Водій КАМАЗу 32-річний Олександр працівник комунального господарства "ЕКОВІН". Їхав в мікрорайон Тяжилів збирати сміття. Він не постраждав. На підприємстві працює чотири роки. Вважається одним з найкращих водіїв. За весь час роботи в установі жодного порушення правил дорожнього руху. Після зіткнення машина ремонту не підлягає.

"То була перша ходка, люди везли на продаж у Вінницю молоко, картоплю, у кого що є", - каже телефоном Василь Коломієць. " Бо більшість у нас в Сокиринцях живе з того, що продасть. З тим водієм я сам їздив кілька разів. Здається, ніхто на нього за погану їзду не скаржився раніше. В селі паніка, всі один одного перепитують, чи серед постраждалих немає їх родичів".

Через аварію рух транспорту паралізувало на дві години. Близько 10.00 з перехрестя трактором відтягнули КАМАЗ та ПАЗ. Дорогу довелося мити, бо з сміттєвоза витекло машинне масло. На тротуарі серед розбитого скла й досі лежать розкидані картопля, пляшка молока та упаковки від медичних бинтів. Олександр з будинку, куди в"їхав автобус викликав друзів, які полагодили йому паркан.

За попередніми даними аварію спровокував водій ПАЗу. Той виїхав на перехрестя, коли по головній дорозі рухався КАМАЗ. Триває слідство.

Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
Зараз ви читаєте новину «У Вінниці сміттєвоз розтрощив рейсовий автобус (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути