Ексклюзиви
пʼятниця, 25 грудня 2009 09:19

Божевільна збила з ніг Папу Римського під час святкової меси (ВІДЕО)

Божевільна збила з ніг Папу Римського під час святкової меси (ВІДЕО)

Традиційна меса напередодні Різдва, яку щорічно проводить Папа Римський, не обійшлася без надзвичайної події.

Жінка перелізла через бар"єр в соборі Св. Петра і збила з ніг Папу Римського Бенедикта XVI, який прямував до вівтаря.

Невідома особа в червоному вбранні, щось вигукуючи, перестрибнула через огорожу, щоб наблизитися до Папи Римського. Під час метушні 82-річний понтифік не втримався на ногах і впав. Йому відразу ж допомогли піднятися, і він без жодних проблем пройшов до собору, після чого спокійно розпочав службу. В даний час жінка затримана і знаходиться у ватиканській жандармерії.

Ще одним мимовільним учасником інциденту став 87-річний французький куріальний кардинал Роже Ечегарай, який знаходився поряд з Папою Римським.

Бенедикт XVI закликав припинити війни в світі

Він не отримав серйозних ушкоджень. Проте в результаті сильного удару він відчув себе погано. Його відвезли з храму на каталці. В даний час кардинал проходить медичне обстеження.

Жінка заявила правоохоронцям, що хотіла лише обійняти понтифіка.

За попередніми даними, затримана жінка страждає від психічних розладів.

Не виключено, що ця ж жінка спробувала кинутися на Папу Римського під час Різдвяної меси рік тому. Проте тоді вона потерпіла невдачу.

Бенедикт XVI під час меси призвав припинити війни в світі.

"Потрібно відмовитися від насильства. Давайте використовуватимемо тільки два види зброї - правду і любов", - сказав він.

Понтифік порекомендував віруючим "придивитися до Господа", щоб навчитися у нього доброті, скромності і дійсній величі.

Меса розпочалася на дві години раніше, ніж зазвичай, для того, щоб 82-річний Бенедикт XVI не втомився. Рішення перенести службу на 22.00 за місцевим часом було прийнято кілька тижнів тому. За словами представника Ватикану, це лише "запобіжний захід" і причин для тривоги немає.

Святкування проходить і у Віфлеємі, куди з"їхалися тисячі паломників, щоб зустріти Різдво. Після виступу дитячого оркестру скаутів відбулася всенічна служба в церкві Св. Катерини, поруч з якою розташована церква Різдва Христового.

Глава римо-католицької церкви у Святій землі, патріарх Фуд Твал, очолив щорічну процесію з Єрусалиму до Віфлеєму. За його словами, для релігії мир понад усе.

"Те, чого ми хочемо сильніше за все, на що ми сподіваємося більше за все, не відбувається. Ми хочемо миру", - заявив патріарх після того, як колона автомобілів в"їхала на палестинську територію через розмежувальний бар"єр.

Приблизно 300 християн старше 35 років з Сектора Газа отримали дозвіл від представників ізраїльської армії на те, щоб провести різдвяну добу в Віфлеємі.

У місті очікується близько 15 тисяч туристів. У цілому ж за рік Віфлеєм прийняв рекордну кількість приїжджих - близько 1,6 мільйона осіб. Однак для більшості туристів це лише одноденна поїздка до Ізраїлю. За словами палестинського міністра туризму, безпосередньо автономія отримує всього 5% доходів від таких мандрівників.

25 грудня римо-католики, більшість протестантів і представники деяких православних конфесій святкують Різдво.

Вчора Папа Римський Бенедикт XVI запалив "свічку миру" на підвіконні свого кабінету в Апостольському палаці у Ватикані, яка символізує прагнення до миру і добробуту в усьому світі.

Перед цим на площі Святого Петра відбулася урочиста церемонія відкриття традиційного "презепе" (presepe) - різдвяних ясел або вертепу, що зображує сцену народження Ісуса Христа. Раніше на площі встановили різдвяну ялинку, надіслану в цьому році в подарунок понтифіку бельгійськими католиками.

Традицію встановлювати напередодні Різдва "презепе" і ялинку на площі Святого Петра у Ватикані, а також запалювати "свічку миру" започаткував на початку 1980-х років Папа Іван Павло II.

За матеріалами Бі-Бі-Сі, РИА Новости, Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Божевільна збила з ніг Папу Римського під час святкової меси (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути