вівторок, 22 грудня 2009 18:08

Вчені довели, що ангели з картин не змогли б літати

Вчені довели, що ангели з картин не змогли б літати

Провідний англійський біолог професор Роджер Уоттон переконаний, що для тих ангелів, які зображені на полотнах з руками і крилами, польоти були б неможливими, передає The Telegraph.

До таких висновків вчений дійшов, порівнявши фізіологію літаючих видів із тим, якими собі уявляли посланців Божих художники різних епох.

За словами дослідника, в ангелів та архангелів, зображених на картинах, занадто великі тіла з невідповідною для польоту поверхнею: пір"ям у них покриті лише самі крила. Крім того, їхня м"язова система явно недостатньо розвинена, щоб літати за допомогою цих крил.

Роджер Уоттон відкинув припущення про те, що ангели могли б використовувати крила для того, щоб планувати у повітрі: для цього їм знадобилося б стрибати з такої великої висоти і в такому сильному повітряному потоці, що їх відносило б вітром і без крил.

У дослідженні, опублікованому в одному з журналів Лондонського університету, Уоттон доводить, що до польотів не були б здатні і феї. Цих казкових чарівниць традиційно зображають з крильцями як у комах, наприклад, метеликів або стрекоз. Однак у комах в польоті задіяні не тільки крила, а у фей ці крильця прикріплені до тіла, схожого на людське.

Ангели мають особливе значення в іудейо-християнській традиції, також вони присутні в ісламі. Численні уривки з Біблії свідчать про те, що ангели літають. У книзі пророка Ісаї Серафими описуються як такі, в яких по 6 крил.

На думку професора Уоттона, аналіз всіх цих зображень показує нам який зміст вкладають люди в цих персонажів.

Для віруючих людей ангели - релігійні ікони, наділені величезною силою. Їхня подібність до людей надає їм сили. Водночас вони мають крила, бо вони є кимсь більшим, ніж люди. Вони відносять звістки до небес і тому повинні вміти літати.

Що ж до фей, то вони - посередники між підземним царством і нашим світом. Тому політ для них - спосіб скоротити час у дорозі.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели, що ангели з картин не змогли б літати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути