неділя, 20 грудня 2009 15:26

Відносини між Україною і ЄС не залежатимуть від результату виборів

Відносини між Україною і ЄС не залежатимуть від результату виборів

Президент Європейського парламенту Ежі Бузек впевнений, що результати майбутніх президентських виборів в Україні не зможуть вплинути на подальший розвиток відносин між Києвом і Брюсселем.

"Я вірю, що Україні потрібна підтримка і допомога Європейського Союзу, особливо під час кризи. Тому я не думаю, що хто-небудь зможе дозволити собі під час цього важкого економічного періоду уповільнити нашу співпрацю", - заявив президент Бузек в Брюсселі в інтерв"ю агентству "Інтерфакс-україна" напередодні візиту до України.

Візит президента Європарламенту до України пройде 21-22 грудня за запрошенням голови Верховної Ради Володимира Литвина.

За словами Бузека, з цим візитом він хоче "принести месседж про солідарність ЄС з Україною під час економічної кризи і підкреслити важливість збереження політичного балансу і стабільності в Україні, не дивлячись на передвиборчу кампанію".

Президент Європарламенту виразив надію, що майбутні вибори голови держави в Україні будуть вільними, справедливими і прозорими.

Європейський політик також чекає, що в ході нинішнього візиту пройде широка дискусія відносно подальшого поглиблення міжпарламентських відносин між Верховною Радою і Європейським парламентом.

Кажучи про розвиток України за останні п"ять років, Е.Бузек відзначив, що "за цей час ми стали свідками великого градуса політичної нестабільності і боротьби за владу".

"Як би там не було, не дивлячись на ці виклики, демократичні інституції збереглися, і прозорий образ проведення за цей період виборів довели, без яких-небудь сумнівів, що Україна - демократична країна. Це - велике досягнення, яке, як я вірю, необоротно", - заявив він.

Крім того, відзначивши необхідність проведення в Україні ряду політичних, судових і соціально-економічних реформ для досягнення сумісності між Україною і ЄС, Е.Бузек висловив думку, що "ключі для успіху в майбутньому знаходяться в руках політичної еліти в Києві і залежать від спрямованості і бажання".

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Відносини між Україною і ЄС не залежатимуть від результату виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути