середа, 18 листопада 2009 17:24

Медведєв домагається від ЄС безвізового режиму

Медведєв домагається від ЄС безвізового режиму

Після закінчення саміту Росія-ЄС в Стокгольмі президент Дмитро Медведєв заявив, що вдалося зійтися на тому, що "існуюча система надання віз об"єктивно заважає нормальному обміну між представниками бізнесу і між звичайними людьми і просто створює проблему". Тому робота з ЄС на цю тему "буде продовжена".

Минулого тижня, нагадаємо, міністр Королівства Нідерланди у справах Європи Франс Тіммерманс заявив в ефірі "Эха Москвы", що на введення безвізового режиму між Росією і Євросоюзом може знадобитися 5-10 років, але "все залежить від рівня безпеки, який нададуть зокрема і російські представники влади".

"І якщо російська влада зможе запевнити Європейський союз в тому, що злочинні елементи не проникатимуть в наші країни Європейського союзу, якщо ми зможемо бути упевнені в тому, що ми разом боротимемося з організованою злочинністю, саме це допоможе понизити рівень страху і невпевненості, який присутній у громадян Європейського союзу. Нам, дійсно, буде необхідне це бажання подорожувати, бачити один одного, відвідувати наші країни", - підкреслив він.

Нагадаємо також, що Росія домовилася про безвізовий режим з Ізраїлем, Чорногорією, Македонією, Бразилією, Венесуелою та Аргентиною. Колумбія відмінила візи для росіян в односторонньому порядку.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Медведєв домагається від ЄС безвізового режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути