понеділок, 26 жовтня 2009 15:17

Черновецький хоче знати, хто живе у столиці

Черновецький хоче знати, хто живе у столиці

Київська міська адміністрація має намір створити спеціальний відділ, що почне перераховувати жителів столиці.

Розроблений чиновниками проект рішення Київради "Про впровадження системи обліку населення в столиці" уже затверджений комісіями з регламенту і правопорядку, а також з питань охорони здоров"я і соціального захисту населення.

Документ припускає створення в структурі КМДА спеціального підрозділу, що буде займатися винятково підрахунком населення міста, тобто дублювати на місцевому рівні функції Держкомстату.

Для збору необхідної інформації влада використовуватиме дані, отримані від різних державних і муніципальних органів. Так, ЖЕКи зможуть надати інформацію про квартири, що знімаються в Києві, податкова адміністрація - про кількість іногородніх жителів, які одержують зарплату і сплачують податки.

У центрі зайнятості зможуть отримати інформацію про кількість приїжджих, які звертаються у пошуках роботи, а Головне управління юстиції зобов"яжуть надавати дані про акти цивільної реєстрації, у яких фігурують іногородні жителі.

Чиновники переконані, що всі ці дані дозволять визначити реальну кількість населення Києва.

За інформацією Держкомстату, у столиці проживає 2,7 мільйона людей.

Проведені у 2008 році дослідження Інституту соціології НАН України показали, що чисельність населення Києва не перевищує 3,2 мільйона осіб.

Однак Леонід Черновецький переконаний, що через неконтрольовану міграцію кількість жителів столиці вже сягнула 6 мільйонів людей.

Саме, це за словами, міських чиновників, створює для міста безліч проблем: автомобільні затори, поганий стан дорожнього покриття і комунальних мереж, недотримання генплану і т.п.

Щоб довести безпомилковість власних висновків, на початку минулого року Черновецький навіть направив звертання до президента Віктора Ющенка, у якому поскаржився на несумлінне виконання своїх обов"язків МВС, яке повинне вести облік міграції в країні.

Таку заповзятість чиновників у питанні перерахунку столичних мешканців пояснити досить просто: бюджетна політика стосовно Києва залежить саме від кількості його населення.

За матеріалом Деловая столица

Зараз ви читаєте новину «Черновецький хоче знати, хто живе у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути