вівторок, 13 жовтня 2009 10:20

Метро і наземний транспорт у Києві працюватимуть до 22.00?

Метро і наземний транспорт у Києві працюватимуть до 22.00?

З листопада на столичних мешканців можуть чекати черги за жетонами в метро, а після десятої вечора - проїзд лише на маршрутці.

Такі зміни пов"язані з кризою. Саме через це у метро очікують скорочення персоналу, а графік руху наземного транспорту може скоротитися на 2 годин.

За словами голови незалежної профспілки київського метрополітену Віктора Дідковського, керівництво метро поставило працівників перед вибором: або скорочувати всім зарплату на 10%, або звільняти 10% працівників, а це майже 800 людей.

"У середньому, отримуємо 3 тисячі гривень (зарплати). Від підвищення ціни жетончика ми нічого не виграли", - сказав Діковський.

Він наголошує, що працівники підуть. Швидше за все, це будуть люди пенсійного віку, причому "за власним бажанням", тобто без виплат при скороченні. А оскільки пенсіонери в основному працюють в касах і на станціях, то цілком можливо, що з"являться черги у години пік за жетонами.

Однак, за словами начальника метро Петра Мірошникова, зміни будуть пов"язані лише з автоматизацією роботи підземки.

Скорочують витрати і в "Київпастрансі".

За словами водія тролейбуса N 18 Олександра Корнієнка, водії отримали рознарядку з листопада скоротити час роботи до 22.00 - 23.00 та прибирати нерентабельні маршрути.

"Так, зараз ми вивчаємо пасажиропотік у вечірній час, ще нічого не вирішено", - сказав головний інженер "Київпастрансу" Юрій Бомбардеров.

Те ж саме каже і заступник гендиректора Сергій Литвинов. Мовляв, зміни у русі розглядають, але новий графік руху ще не прийнятий.

За матеріалом Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Метро і наземний транспорт у Києві працюватимуть до 22.00?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути