неділя, 04 жовтня 2009 18:35

Поланскі погодився виплатити півмільйона доларів своїй "жертві"

Поланскі погодився виплатити півмільйона доларів своїй "жертві"

Кінорежисер Роман Поланскі, затриманий в Швейцарії за ордером, виписаним в США 30 років тому, ще в 1993 році погодився виплатити щонайменше 500 тисяч доларів компенсації колишній фотомоделі Саманті Геймер, в розбещенні якої був звинувачений. Про це пише газета The Los Angeles Times.

За даними видання, яке посилається на раніше конфіденційні судові документи 1993 року, режисер погодився на виплату грошей Геймер, щоб врегулювати даний конфлікт в досудовому порядку. Неясно, чи були кошти перераховані Геймер, проте в 1996 році вона все ще просила суд допомогти їй в отриманні цих грошей і навіть намагалася стягнути борги Поланскі з третьої сторони.

Між тим, вже в 1997 році вона перестала просити у суду допомоги в стягненні грошей з режисера і написала листа судді, в якому заявила про відмову від претензій до Поланскі.

The Los Angeles Times стверджує, що Геймер підтвердила, що уклала з представниками Поланскі угоду в 1993 році. Повні умови цієї угоди залишаються невідомими, проте деякі її подробиці містяться в судових документах, відкритих судом на вимогу преси лише 2 жовтня 2009 року.

Нагадаємо, що 76-річний Поланскі був затриманий в Швейцарії 26 вересня, коли він прибув до Цюріха на кінофестиваль. Арешт Поланскі був проведений на підставі ордера, виписаного в США.

У 1977 році проти режисера, обвинуваченого в розбещенні фотомоделі Саманти Геймер, якій тоді було 13 років, були висунуті звинувачення за шістьма пунктами. Після того, як він пішов на співпрацю зі слідством, всі звинувачення, окрім розбещення неповнолітньої, з нього були зняті. На початку 1978 року Поланскі, визнаний судом винним, виїхав до Європи. Відтоді режисер проживав у Франції, чия конституція дозволяє не екстрадувати власних громадян.

Відомо, що Поланскі вже подав до швейцарського суду апеляцію. Ухвала у його справі буде винесена протягом декількох тижнів, але якщо режисерові відмовлять в звільненні, то після отримання офіційного запиту про екстрадицію він буде висланий в США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поланскі погодився виплатити півмільйона доларів своїй "жертві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути