четвер, 01 жовтня 2009 14:24

У Іспанії можуть заборонити кориду

У Іспанії можуть заборонити кориду

Хоч кориду заборонили у столиці Каталонії Барселоні, бої биків продовжуються, повідомляється у статті.

У Іспанії корида більше не проводиться на Канарських островах. У 2005 році Барселона була оголошена "містом, вільним від кориди" (каталонські націоналісти вітали цей крок, виступаючи одночасно за збереження каталонських національних забігів за участю биків), проте сили закону ця заява не набула (внаслідок того, що питання кориди відносяться до ведення центрального уряду) і кориди в Барселоні, як і раніше проводяться регулярно.

Протягом останніх років інтерес молодих каталонців до кориди йде на спад, повідомляється у статті, вкупі із активністю борців за права тварин і каталонських націоналістів торео в Каталонії втрачає свої позиції. У чотирьох провінціях регіону його заборинили. Корида продовжує відбуватися тільки у Барселоні.

Референдум на тему збереження кориди відбудеться у Каталонії. Стане відомо , чи заборонить парламент цю традиційнц розвагу .Прибічники кориди вважають, що заборону можуть таки прийняти.

Отож корида, яка відбулася минулої неділі, під час якої троє матадорів змагалися із трьома биками, могла стати не тільки останньою цього сезону, а й ознаменувати закінчення ери.

У статті розповідається про матадора Хосе Томаса, - вийшовши на пенсію у 27 років у зеніті слави, він через п"ять років він несподівано повернувся у кориду, що призвело до небаченого аншлагу на 19-тисячній арені для кориди у Барселоні, і досі він збирає величезні натовпи.

Активісти-супротивники боїв биків проводять різні акції перед крупними феріямі в Іспанії, а також протистоять (іноді вдало) організації кориди за межами традиційного ареалу її розповсюдження. Особливо відомі виступи організації "Люди за етичне поводження з тваринами" (ПЕТА).

За матеріалом: New York Times

Зараз ви читаєте новину «У Іспанії можуть заборонити кориду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути