пʼятниця, 24 липня 2009 15:16

У Росії бензовоз в"їхав у автобус - 21 загиблий

У Росії бензовоз в"їхав у автобус - 21 загиблий

Жертвами лобового зіткнення бензовозу і автобуса в Ростовській області (Росія), за останніми даними, стала 21 людина - ще один постраждалий помер в батайській центральній районній лікарні.

Про це повідомив представник обласного Мінохоронздоров"я.

Катастрофа сталася об 11.48 за київським часом за два кілометри від посту ДАІ біля села Самара (приблизно 59 кілометрів від Ростова-на-Дону). Автобус їхав за маршрутом Курганинськ - Таганрог - Ростов-на-Дону.

Це друга за тиждень в Росії масштабна автокатастрофа за участі автобуса. У ніч на 20 липня в Новосибірській області міжміський автобус злетів з траси і перекинувся. Вісім людей загинули, 37 були госпіталізовані. В даний час в лікарнях регіону залишається 21 постраждалий, сім осіб знаходяться в реанімації.

Траса М-4 "Дон" - одна з найнебезпечніших доріг у Росії. За даними Мінтрансу РФ, щорічно в літній період на цій трасі гине близько 3 тисяч людей.

Протяжність дороги - 1167 кілометрів, вона з"єднує Москву, Ростов-на-Дону і Краснодар.

Федеральна траса "Дон" сполучає центральну частину країни з півднем Росії, веде до морських портів і входить до складу міжнародного Крітського коридору номер 9.

Автомагістраль була спроектована і побудована в 60-і роки минулого століття. Ширина дорожнього полотна складає сім метрів і має дві смуги руху.

У травні 2007 року міністр транспорту РФ Ігор Левітін заявив журналістам, що перевести трасу "Дон" в першу категорію доріг і перетворити її на чотирьохсмугову до 2009 року не вдасться.

Передбачалося, що всього на реконструкцію траси необхідно близько 155 мільярдів рублів.

За матеріалом: РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Росії бензовоз в"їхав у автобус - 21 загиблий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути