субота, 06 червня 2009 16:56

Першу жертву свинячого грипу в Україні виписали з лікарні

Першу жертву свинячого грипу в Україні виписали з лікарні
Напередодні Київську клінічну лікарню N9 оточила преса. Чутки про те, що можуть виписати Романа Н. - першого українця, який захворів на свинячий грип, підтвердилися. Вчора він вийшов з боксу інфекційного відділення.

Разом з ним отримав свободу і його друг Артур, який першим запідозрив у Роми мексиканський вірус і був госпіталізований разом з ним.

Нагадаємо, у вівторок лікарі заявили, що у Романа ймовірність свинячого грипу 99,9%. Вчора прийшло підтвердження з Лондону: у хлопця (він прилетів хворим з Америки) дійсно свинячий грип. Це перший підтверджений випадок в Україні.

Але найголовніше, що Рома і його друг почуваються добре. Як показали аналізи, Артуру вірус не передався.

"Я щасливий, що все закінчилося! Нарешті Рома зможе побачитися з рідними, а я займуся навчанням. Слава богу, мої близькі так і не дізналися, в яку я потрапив халепу, - сказав Артур перш ніж покинути палату. - Ми в ув"язненні провели тиждень. Хоча у мене були плеєр і книги, це дуже важко. Щодня через грати вікон я дивився на красивий парк. Так мріяв погуляти!"

Кожний день лікування хлопці спілкувалися по мобільному телефону: "Ми давно знайомі, тому нам було про що поговорить, адже тоді у таксі так і не встигли!".

"Хлопці покинули лікарню разом. Романа виписали під спостереження дільничного лікаря і інфекціоніста за місцем проживання, Артура - з діагнозом "особа, яка контактувала з хворим грипом групи А/H1N1", - розповіла лікар хлопців Світлана Паламарчук.

За матеріалами Блик, ForUm

Зараз ви читаєте новину «Першу жертву свинячого грипу в Україні виписали з лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути